Logo Igualada Som-hi

Llums de Nadal a tots els barris

Igualada s’ha vestit de Nadal. Els llums inunden molts carrers de la ciutat. O millor dit: sobretot inunden els carrers del centre amb una encesa molt solemne que es va fer a la plaça de l’Ajuntament l’últim divendres de novembre. Però com és habitual en moltes de les polítiques impulsades pel govern de Junts, hi ha barris de primera i barris de segona.

 

Les darreres setmanes hem rebut la inquietud de moltes veïnes i veïns de barris com el de Montserrat, Fàtima, el Sant Crist o les Comes que veuen com la il·luminació de Nadal no és que sigui escassa als seus barris, sinó que és gairebé inexistent. Tots ells són barris amb activitat i mereixen que el repartiment dels llums de Nadal també sigui per ells. I això és possible si hi ha voluntat per a fer-ho realitat.

 

Després de parlar amb les veïnes i veïns comprovem que tothom estima el seu barri i vol que llueixi com la resta de la ciutat. És una qüestió de sentir-se en igualtat. A algú li pot semblar una tema poc important o anecdòtic però és un detall a tenir en compte perquè Igualada és la suma de tots els barris. Sempre hem defensat que la cultura, els serveis i les transformacions urbanístiques arribin a tots els barris. El nostre model de ciutat és el d’una Igualada que tingui un centre que bategui i que els batecs també arribin a tots els barris. És a dir un centre fort i petits centres a cada un dels barris.

 

La planificació dels llums de Nadal pot ser diferent sense desmerèixer cap zona sinó tractant-les totes per igual tot prioritzant que cada barri tingui un mínim de metres de llum als carrers per acompanyar l’activitat dels comerços i dels bars i restaurants. Així ho vam demanar des del grup d’Igualada Som-hi que formem el PSC, Comuns i el grup ciutadà Igualada Oberta al darrer Ple de l’Ajuntament. Volem que no hi hagi barris de primera i barris de segona: volem que tots els barris siguin de primera.

 

 

 

Quim Roca

Regidor d’Igualada Som-hi (PSC - Comuns - Igualada Oberta)


Tornar a la pàgina principal