Logo Igualada Som-hi

Jordi Cuadras proposa més inspeccions, campanyes de civisme i més control dels diners públics destinats a la neteja d’Igualada

Després de denunciar la brutícia que hi ha en moltes zones d’Igualada i de recollir la indignació de moltes veïnes i veïns al respecte, Igualada Som-hi (PSC - Comuns - Igualada Oberta) proposa diverses accions per millorar la neteja de la ciutat. D’entrada, ja ha entrat una petició per registre perquè el govern de Junts “reti comptes d’on han anat a parar els 2 milions d’euros que al 2018 va aprovar destinar de més a la neteja de la ciutat un cop vist que enlloc d’estar més neta, la ciutat està més bruta”. La formació progressista proposa “un augment de les inspeccions per assegurar que el servei compleix amb allò contractat i tenir controlats els diners públics que s’hi destinen”.

La formació que integren PSC, Comuns i el grup ciutadà Igualada Oberta també es pregunta on han anat a parar els diners destinats a la neteja de grans esdeveniments al carrer durant l’any i mig de pandèmia en el qual aquests no s’han pogut realitzar: “Haver reduït la necessitat de neteja en grans esdeveniments s’hauria d’haver traduït en poder garantir un millor servei amb més recursos a la neteja ordinària i lamentem veure que això no ha estat així”, afirmen.

El regidor portaveu d’Igualada Som-hi, Jordi Cuadras, recorda que “l’Ajuntament forma part de l’empresa de neteja, ja que és una societat mixta amb participació municipal. Una canvi que es va fer al 2010 amb el govern de l’Entesa precisament per incrementar la capacitat de control per part de l’Ajuntament. Veient la brutícia que hi ha en moltes zones de la ciutat, lamentem que el govern de Marc Castells no estigui fent servir el poder que té dins la mateixa empresa. Una part de la brutícia és per comportaments incívics però una altra gran part és per una mala gestió. Hi ha una deixadesa en la gestió que es tradueix en una deixadesa de la ciutat i això no pot ser”.

Cuadras afegeix que “no ens podem conformar en tenir una ciutat bruta i escudar-nos en dir que tot és culpa de l’incivisme. Volem una Igualada neta i per això cal una bona gestió dels diners públics que s’hi destinen i també fer campanyes de civisme”. Precisament, aquesta és una altra de les propostes d’Igualada Som-hi davant les “escasses” campanyes de civisme que s’han fet des de l’Ajuntament per esperonar un comportament cívic per part de la ciutadania i per una pedagogia sobre la necessitat d’un bon comportament per a tenir una ciutat neta. Al mateix moment, la formació progressista valora i reconeix la tasca de les treballadors i treballadors del servei.

Igualada Som-hi considera que “per la quantitat de diners destinada i la percepció de brutícia per part de la ciutadania, no veiem quin és el model de neteja viària que segueix el govern ni la planificació sobre les àrees a netejar. Igualada, com qualsevol altre ciutat, té les seves particularitats per això creiem que cal revisar el contracte i planificar la neteja de la ciutat en base als factors condicionants de cada zona, ja siguin demogràfics, socioculturals, urbanístics o climàtics per determinar la intensitat de la neteja que requereix cada zona de la ciutat”.

 

Preparar el nou contracte


Jordi Cuadras recorda que el contracte del servei de neteja i recollida d’escombraries finalitza l’any que ve i afirma que és un bon moment per plantejar com volem que sigui aquest servei amb les necessitats presents i futures de la ciutat. Per això demana al govern de Junts “que comenci a treballar juntament amb la resta de grups del consistori, ja, en el nou contracte i que no adopti la posició de còmode de prorrogar l’actual”. Igualada Som-hi considera que la situació en la qual es troba la ciutat no es pot prorrogar i que cal tenir llest el nou contracte del servei per complir amb els terminis estipulats.

 

 

Tornar a la pàgina principal