Logo Igualada Som-hi

Jordi Cuadras obre una agenda de reunions amb alcaldes de Catalunya per compartir polítiques de seguretat per Igualada

El portaveu a l’oposició de l’Ajuntament d’Igualada, Jordi Cuadras, ha obert una agenda de reunions amb alcaldes de diferents ciutats de Catalunya per a compartir exemples de polítiques de seguretat. Cuadras ha iniciat aquesta agenda reunint-se amb l’alcalde de Cornellà i vicepresident de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, Antoni Balmón, al llarg de tota una jornada de treball per conèixer diferents polítiques pioneres en matèria de seguretat que el municipi ha impulsat els darrers anys. Amb ell també ha tractat altres àmbits de la política municipal com la necessitat de millorar la connexió d’Igualada amb l’Àrea Metropolitana amb la construcció del tren gran o la sostenibilitat i les polítiques verdes dins les ciutats.

Jordi Cuadras afirma que “des del nostre grup d’Igualada Som-hi tenim com una prioritat la seguretat d’Igualada i lluitar contra la inseguretat creixent que perceben moltes veïnes i veïns als diferents barris i el descontrol que hi ha a la nostra ciutat, especialment les nits del cap de setmana. La seguretat a l’espai públic és sinònim de treballar per la igualtat i la llibertat. Si no garantim que l’espai públic sigui segur, que és l’espai de totes i tots, estem retallant la llibertat a sentir-nos iguals i sentir-nos que en podem fer ús a qualsevol moment del dia sense por”.

Cuadras explica que “a més de les propostes que hem fet fins ara en matèria de seguretat a Igualada, també volem compartir polítiques innovadores de ciutats que són exemple com Cornellà on el seu govern municipal fa anys que té la seguretat com una prioritat amb molt bons resultats i per això hem iniciat una agenda de visites amb els alcaldes de diferents municipis”.

En l’àmbit de la seguretat, el portaveu d’Igualada Som-hi (PSC, Comuns i el grup ciutadà Igualada Oberta) ha tractat amb l’alcalde de Cornellà qüestions com l’organització del patrullatge de la Policia Local, l’impuls d’unitats especials de seguretat, la col·laboració entre els diferents cossos de seguretat, la vigilància de les zones d’oci per evitar molèsties als veïns, els agents cívics de nit o la planificació de l’urbanisme de places i carrers amb llum i elements de mobiliari que augmenten la sensació de seguretat, pensant especialment amb les dones. Un dels punts destacats ha sigut l’impuls d’una aplicació mòbil connectada directament a la Policia que Cornellà va crear i ja ha exportat a diferents ciutats catalanes. De fet, Igualada Som-hi fa mesos que demana que Igualada també s’hi adhereixi.

Cuadras explica que “la seguretat d’Igualada és un tema que ens preocupa i ens ocupa. És un debat que està a peu de carrer, és una preocupació que ens traslladen moltes veïnes i veïns a cada visita que fem als diferents barris de la nostra ciutat i és un assumpte que el nostre grup municipal plantegem de manera recurrent al Ple. La paradoxa és que ens trobem que el govern de Marc Castells nega el problema. Reclamem seriositat, sensibilitat i respostes a la ciutadania i ens oferim, un cop més, a acordar mesures per a tenir una Igualada segura”.

Després de reunir-se amb l’alcalde de Cornellà, Jordi Cuadras continuarà l’agenda de reunions amb altres alcaldes de Catalunya per compartir exemples de polítiques municipals. L’any passat ja va trobar-se, també, amb els alcaldes de Sabadell, Granollers i Mataró per tractar diversos temes.


Tornar a la pàgina principal