Logo Igualada Som-hi

Jordi Cuadras marca una recuperació “digital, verda i feminista” per fer front a la crisi del Covid-19 i que Igualada accedeixi als fons europeus

En un article d’opinió titulat “Afrontem la incertesa” i publicat a la premsa local, el regidor portaveu d’Igualada Som-hi, Jordi Cuadras, explica que “comença un nou curs i està ple d’incerteses. L’estiu ha passat però el Covid-19 no ha desaparegut i les conseqüències socials i econòmiques de la pandèmia tampoc. Des de la política municipal hem d’afrontar aquesta incertesa amb decisions perquè l’administració pública sigui el coixí que faci possible que ningú quedi enrere, generar ocupació i més igualtat”.

Cuadras detalla que “des d’Igualada Som-hi estem convençuts que de la crisi derivada del Covid-19 en sortirem més forts si som capaços d’afrontar les tres transicions que hi ha en marxa a nivell global: la digital, la climàtica i la feminista”. Recorda que “a Igualada plou sobre mullat aquesta és la tercera crisi que encadenem sense haver resolt les anteriors. La del tèxtil del 2000 i la financera del 2008 ens han afeblit. Cal que amb la del Covid-19 capgirem aquesta inèrcia històrica i guanyem un futur millor”.

Davant les tres transicions, Igualada Som-hi marca que cal entomar polítiques de fons, i no només pal·liatives, perquè la digitalització no vulgui dir perdre l’activitat econòmica que tenim més a prop, sinó que vulgui dir reforçar-la; en l’àmbit de la lluita contra el canvi climàtic apunta que només estem parlant del repte de fer un planteta més sostenible, sinó que també ens hi juguem el repte de fer una reconversió verda de l’economia que generi més feina davant la previsió de que es crearan 300.000 nous llocs de treball a l’Estat en aquest àmbit.

Pel que fa al feminisme, Jordi Cuadras lamenta que qui ha pagat totes les crisis que fins ara ha viscut Igualada han sigut, de manera majoritària, les dones. De fet, en aquests moments, un 60% de les persones sense feina a la nostra ciutat són dones: “Cal que el feminisme estigui al centre de la planificació de la sortida d’aquesta crisi. Des de l’Ajuntament s’han de revertir aquestes dades i impulsar totes les polítiques que fomentin la igualtat i lluitar per la cohesió social en tots els àmbits”.

El regidor portaveu d’Igualada Som-hi explica que “sortirem d’aquesta crisi si l’afrontem amb una recuperació digital, verda i feminista. Aquests són, precisament, els objectius del Fons Europeu de Recuperació amb una quantitat de milions d’euros històrica que es distribuirà als diferents estats de la Unió Europea. Cal que siguem capaços de plantejar quins projectes d’àmbit local poden formar part d’aquests programa i accedir a aquests fons. I això voldrà dir arribar a acords entre forces que pensem diferent. Nosaltres hi estem disposats i en això treballarem”.


Tornar a la pàgina principal