Logo Igualada Som-hi

Jordi Cuadras fa una visita institucional a l’Ajuntament de Manresa per buscar solucions al transport públic amb Igualada

El cap de l’oposició de l’Ajuntament d’Igualada, Jordi Cuadras, s’ha reunit aquesta setmana amb el govern de Manresa per buscar interessos comuns amb Igualada. És la segona visita institucional que Cuadras realitza en aquest inici de mandat amb els alcaldes de les capitals veïnes després de la trobada que va mantenir la setmana passada amb l’alcalde de Cervera, Jan Pomés.


A Manresa, Cuadras s’ha trobat primer amb l’alcalde de la ciutat Marc Aloy i el primer tinent d’alcalde Anjo Valentí. Després de la benvinguda, ha mantingut una jornada de treball amb Valentí per abordar diferents aspectes a treballar conjuntament entre els dues ciutats amb el transport públic com a principal àmbit. Cuadras valora molt positivament la trobada: “Des d’Igualada hem de tenir una bona relació institucional amb les capitals del nostre entorn i és un dels reptes que entomo com a cap de l’oposició en la defensa i reclamació d’interessos comuns. Les ciutats mitjanes de l’interior de Catalunya tenim molt a dir i si ens fem escoltar de manera conjunta en aquelles demandes que ajudin a millorar la vida dels nostres ciutadans i ciutadanes serem més forts”.


En aquest sentit, Jordi Cuadras i Anjo Valentí han abordat la necessitat de millorar les comunicacions en autobús entre les dues ciutats, cosa que és una reclamació de molts ciutadans i ciutadanes d’Igualada, especialment els joves universitaris o de Formació Professional que estudien a Manresa. Cuadras reclama a la Generalitat que el bus de l’Eix Diagonal que es vol impulsar el 2024 per connectar Vilanova i la Geltrú, Vilafranca del Penedès i Igualada arribi també a Manresa.


Encara en matèria de transport públic en autobús, el cap de l’oposició de l’Ajuntament ha compartit amb el primer tinent d’alcalde de Manresa les incidències que totes dues ciutats tenen amb el servei d’autobús amb Barcelona que presta la mateixa companyia, en aquest cas Monbus.


I en darrer terme, Jordi Cuadras i Anjo Valentí també han actualitzat l’estat de la demanda que van fer conjuntament fa just un any al Parlament de Catalunya, juntament amb els alcaldes d’Esparreguera i Abrera, perquè la Generalitat rectifiqui el Pla d’Actuació 2022-2026 de Ferrocarrils (FGC) i elimini la previsió de suprimir els trens d’Igualada a Barcelona i de Manresa a Barcelona per tot obligant-los a fer transbordament a Martorell. Cuadras i Valentí s’oposen a aquesta intenció de FGC i continuen reclamant una rectificació.


Tornar a la pàgina principal