Logo Igualada Som-hi

Jordi Cuadras es reuneix amb l’alcalde de Vilafranca amb el tren gran, l’estació de l’AVE al Penedès i el bus com a reptes conjunts

El cap de l’oposició de l’Ajuntament d’Igualada, Jordi Cuadras, ha mantingut una jornada de treball amb l’alcalde de Vilafranca del Penedès Francisco Romero. Es tracta d’una visita institucional que se suma a les que Cuadras ja ha mantingut amb altres alcaldes veïns com el de Cervera, el de Manresa i el de Vilanova la Geltrú. L’objectiu és establir demandes conjuntes i fer força amb les ciutats veïnes per aconseguir millores i projectes per Igualada.

Jordi Cuadras i Francisco Romero han tractat qüestions com la necessitat de lluitar el tren gran amb el projecte de l’Eix Transversal Ferroviari que ja surt al Pla Territorial del Penedès i també fer realitat la futura estació d’alta velocitat del Penedès que situaria Igualada a només 25 minuts de l’AVE i que també forma part del Pla Territorial.

En matèria de mobilitat, el cap de l’oposició d’Igualada i l’alcalde de Vilafranca també han refermat la necessitat de que la Generalitat impulsi la línia d’autobús de l’Eix Diagonal que connecti Igualada, Vilafranca i Vilanova. Una línia que el govern d’ERC ara hi ha renunciat, tot i que la va prometre el 2019 i la va tornar a prometre per aquest 2024. Cuadras i Romero han assenyalat que “és prioritària per vertebrar les tres capitals”. En aquest sentit, el cap de l’oposició ja va acordar una moció conjunta pels plens d’Igualada, Vilafranca i Vilanova amb aquesta reclamació.

Un altre dels aspectes que Cuadras ha proposat a l’alcalde de Vilafranca per treballar conjuntament és la reclamació a la Generalitat perquè executi les obres d’ampliació de la C-15 al seu pas per Capellades, que és l’únic tram que queda per fer i que es pot convertir en un coll d’ampolla que generi problemes.

Jordi Cuadras i Francisco Romero també han abordat el treball que està duent a terme l’Associació de Municipis de l’Arc Metropolità que englobla vuit capitals de comarca de la segona corona metropolitana i a la qual Igualada Som-hi (PSC - Igualada Oberta) ja fa temps que demana i proposen des de fa més de dos anys que Igualada també en formi part, ja que la ciutat ha quedat inclosa per primer cop dins el document de treball Compromís Metropolità 2030 i defensen que és una oportunitat que cal aprofitar.

Jordi Cuadras afirma que “des d’Igualada hem de tenir una bona relació institucional amb les capitals del nostre entorn i és un dels reptes que entomo com a cap de l’oposició en la defensa i reclamació d’interessos comuns. Les ciutats mitjanes de l’interior de Catalunya tenim molt a dir i si ens fem escoltar de manera conjunta en aquelles demandes que ajudin a millorar la vida dels nostres ciutadans i ciutadanes serem més forts. En això estic compromès: en buscar solucions als problemes que tenim a Igualada i en fer-ho amb com més aliats millor”.

Després de Cervera, Manresa, Vilanova i la Geltrú i Vilafranca, Jordi Cuadras continuarà exercint aquesta agenda de visites institucionals a les capitals veïnes d’Igualada per buscar interessos comuns per ser més forts a l’hora de fer sentir les demandes de la ciutat davant de les administracions superiors.


Tornar a la pàgina principal