Logo Igualada Som-hi

Jordi Cuadras anuncia l’inici d’obres dels 12 pisos públics de lloguer assequible al carrer Sant Carles

El cap de l’oposició de l’Ajuntament d’Igualada, Jordi Cuadras, ha anunciat que aquest dimecres 4 d’octubre han començat les obres per fer realitat els pisos de lloguer assequible que Igualada Som-hi (PSC - Igualada Oberta) va aconseguir incloure en un dels acords de Pressupost amb el govern de la ciutat. Es tracta de 12 habitatges que s’han començat a construir al solar del carrer de Sant Carles número 58 impulsats per l’empresa municipal PIMHA (Promotora Igualadina Municipal d’Habitatge). Les obres ja han començat i tenen una durada prevista de 14 mesos.


Cuadras es mostra molt satisfet de que el projecte comenci a ser una realitat: “Aquesta promoció la vam aconseguir impulsar des del nostre grup a través de condicionar el Pressupost de la ciutat el mandat passat. És un pas endavant per a garantir el dret a la vivenda per a famílies i col·lectius vulnerables i per això vam lluitar per incloure-ho al Pressupost. Estem contents de fer política útil i política en positiu i de veure com els acords del Pressupost es fan realitat amb equipaments com aquests 12 pisos que donaran servei a moltes famílies de la nostra ciutat”.


El cap de l’oposició recorda que “és un dia històric perquè és la primera vegada que es construeix vivenda pública a Igualada des de fa 12 anys i ho hem fet possible des del nostre grup. A la ciutat hi ha molts joves, famílies i gent gran que necessiten habitatge davant l’increment dels preus del lloguer que hi ha hagut els darrers anys per la manca d’oferta i l’existència de molts pisos tancats buits i degradats. Des de l’Ajuntament cal posar totes les eines per a garantir el dret a la vivenda i fer habitatge públic és una eina que va en aquesta direcció i per això la vam plantejar fins que el govern de Junts va acceptar posar-la al Pressupost del darrer mandat”.


La nova promoció d’habitatge públic del carrer de Sant Carles aconseguida per Igualada Som-hi se sumarà als pisos municipals que ja existeixen al carrer de la Soledat, a la plaça del Rei i al carrer Nards i que van ser construïts quan a la ciutat hi governava l’Entesa per Igualada. Com en totes aquests, la promoció serà desenvolupada per la Promotora Igualadina Municipal d’Habitatges (PIMHA).


Cuadras referma que l’impuls d’aquesta promoció d’habitatge públic “és un exemple de la política útil que PSC i el grup ciutadà Igualada Oberta fem a l’Ajuntament tot proposant i fent possible projectes que fan avançar la nostra ciutat i que es posen al servei de la gent. Tenim i practiquem la capacitat d’acord quan beneficia la ciutadania i millorem la vida de la gent”. A més dels 12 pisos, la promoció del carrer de Sant Carles també inclou un aparcament soterrat, trasters, locals comercials i una nova entrada al Mercat Municipal de la Masuca a través dels baixos de l’edifici.


Tornar a la pàgina principal