Logo Igualada Som-hi

Jordi Cuadras anuncia l’inici de les obres de la cuina del Gabriel Castellà després d’haver-la aconseguit des de l’oposició

Les obres de la cuina de l’Escola Gabriel Castellà ja han començat i la instal·lació serà una realitat al mes de setembre. Aquest és un projecte que el grup municipal d’Igualada Som-hi va aconseguir impulsar tot aprofitant la minoria del govern de Junts fa un any i mig. Després de superar tots els tràmits i coincidint amb les vacances escolars, els treballs han començat aquesta setmana.

El portaveu a l’oposició de l’Ajuntament d’Igualada, Jordi Cuadras, ha visitat les obres acompanyat de l’AMPA del centre i ha valorat molt positivament que el projecte sigui una realitat: “Durant mesos vam fer un treball conjunt amb les mares i pares i la direcció del centre per trobar la manera de fer possible aquesta inversió que des del nostre grup vam comprometre’ns a lluitar. Era una qüestió de justícia aconseguir que el Gabriel Castellà oferís el servei de menjador en igualtat de condicions respecte la resta d’escoles públiques d’Igualada que ja fa anys que disposen d’una cuina pròpia, excepte l’Ateneu que fa poc que s’ha convertit en pública i té un càtering calent diari”.

Cuadras afegeix que “veiem com la cuina del Gabriel Castellà serà una realitat al setembre i, per tant, tots els esforços, reunions i trucades han valgut la pena i es fa un pas importantíssim per l’escola. Estem contents d’haver-ho fet possible, tot i estar a l’oposició. És un exemple més de la política útil que PSC, Comuns i el grup ciutadà Igualada Oberta practiquem a l’Ajuntament tot proposant i fent possible projectes que fan avançar la nostra ciutat com és el cas d’aquesta cuina i, alhora, fent una tasca d’oposició fiscalitzadora i contundent quan toca”.

Jordi Cuadras remarca que “haver aconseguit que es faci la cuina pròpia pel Gabriel Castellà, aconseguim que per primera vegada tots els alumnes de les escoles públiques d’Igualada mengin plats cuinats “in situ”. L’estona de menjador també és educació per aprendre a menjar de tot, a compartir taula amb la resta de companys o a saber com seguir uns hàbits saludables. Si a tot això li sumem la possibilitat de comptar amb cuina pròpia i un cuiner propi a l’escola, els alumnes del Gabriel Castellà milloraran de manera notòria aquesta part del procés educatiu que representa quedar-se a dinar a l’escola”.

El president de l’Associació de Mares i Pares (AMPA) de l’Escola Gabriel Castellà, Bernat Ferrer, explica que "estem molt contents perquè estem convençuts que les nenes i els nens notaran una gran millora. A més, pedagògicament parlant, poder disposar d'un cuiner o cuinera al centre també donarà molt de joc a l'equip de mestres per poder treballar aspectes relacionats amb l'alimentació. Quan ho vam plantejar a Igualada Som-hi, de seguida van mostrar un alt grau de comprensió per la situació i van defensar la petició de construir la cuina a tot arreu. Cal felicitar-los, així com agraïr també a l’Ajuntament que hagi rebut amb bons ulls la proposta perquè pugui ser una realitat".

Les primers reunions de l’AFA del centre amb Jordi Cuadras van ser al mes de febrer del 2021 i la partida pressupostària de 75.000 euros va quedar aprovada al mes de marc del mateix any després que Igualada Som-hi la negociés amb el govern de Junts. Des d’aleshores s’ha preparat el projecte per adequar-lo a la normativa i les obres han esperat a començar a que acabés el curs escolar. Al mes de setembre serà una realitat.


Tornar a la pàgina principal