Logo Igualada Som-hi

Igualada Som-hi valora el canvi d’opinió de Castells sobre l’escola bressol i l’emplaça a acceptar fer habitatge públic

El grup municipal d’Igualada Som-hi (PSC - Comuns - Igualada Oberta) es mostra sorprès pel canvi d’actitud de l’alcalde de la ciutat, Marc Castells, sobre la creació de la quarta escola bressol pública. El regidor portaveu de la formació d’esquerres i progressista, Jordi Cuadras, ha explicat que “celebrem que Castells sigui conscient que està en minoria i que això li faci escoltar les propostes de l’oposició. Valorem que allò que abans de l’estiu assegurava que no era prioritari, després de la nostra pressió, estigui disposat a considerar-ho. És un primer pas”.

Sobre les declaracions de Marc Castells per condicionar la creació de la quarta escola bressol municipal amb la reconversió de l’actual escola bressol de l’Ateneu als pressupostos de l’Ajuntament pel proper any que es votaran a finals de mes, Cuadras explica que “l’escola bressol per si sola no és una moneda de canvi. Si la vol vincular al pressupost, aleshores això agafa una altra dimensió i tenim propostes concretes del nostre programa per demanar-li”.

En aquest sentit, Igualada Som-hi que, a més demanar la creació d’una nova escola bressol municipal, també reclamarà construir nou habitatge públic per garantir un accés a la vivenda per a tothom, en un moment en el qual a la ciutat hi ha una pujada dels preus del lloguer. Cuadras planteja fer-ho amb la reactivació de la promotora municipal d’habitatge PIMHA que, des de que governa Castells, no ha impulsat cap promoció pública: “Ho portàvem al nostre programa electoral i ho exigirem al govern. Cal nou habitatge públic a la ciutat i mesures per rehabilitar els pisos buits i degradats que hi ha a la ciutat”.

Un altre dels punts importants d’Igualada Som-hi és la lluita contra el canvi climàtic. En aquest sentit, Jordi Cuadras afirma que “demanem que els equipaments municipals siguin autosuficients i donin exemple, el que vol dir que deixin de comprar energia contaminant i la generin a través de plaques solars. Igualada té l’oportunitat de fer que tots els seus equipaments municipals s’autoabasteixin d’energia. És una aposta ferma. Barcelona ho inclourà al seu pressupost per l’any que ve. Volem que Igualada jugui aquesta lliga que és, també, una lliga europea i mundial”.

El portaveu d’Igualada Som-hi afegeix que “si l’alcalde vol que vehiculem aquestes demandes a través del pressupost que l’Ajuntament ha d’aprovar, li accepten la invitació a asseure’ns i a fer política. Ha dit que s’asseuria amb tots els grups de l’oposició, així que hi serem. Des d’Igualada Som-hi ho farem servir per a condicionar el govern de Junts per Igualada perquè apliqui polítiques d’esquerres i progressistes fent valer els nostres vots i regidors i maximitzant-los al màxim al servei de la gent amb el nostre programa electoral com a guia. Si en vol parlar necessitarem saber quina part del pressupost podem condicionar i quins elements poden assegurar el compliment, en cas de ser acceptats”.


Tornar a la pàgina principal