Logo Igualada Som-hi

Igualada Som-hi s’oposa al pla per fer habitatge a les plantes baixes perquè vol dir “pisos sense llum natural ni ventilació”

Després d’un primer posicionament fet públic la setmana passada, el grup municipal d'Igualada Som-hi (PSC - Comuns - Igualada Oberta) ha explicat àmpliament, en roda de premsa, els motius per no recolzar la modificació urbanística que planteja el govern de Junts per Igualada per a permetre construir pisos a les plantes baixes de la ciutat. El regidor portaveu d'Igualada Som-hi, Jordi Cuadras, acompanyat el reconegut arquitecte igualadí Salvador Pelfort, ha desgranat els motius pels quals la formació d'esquerres i progressista s’oposa a la proposta de Marc Castells.

 

De manera molt gràfica, Jordi Cuadras es pregunta “qui voldria anar a viure en un garatge o local comercial convertit en pis sense llum natural ni ventilació i amb barrots a les finestres? Aquesta és la realitat que planteja Marc Castells quan proposa que a les plantes baixes s’hi puguin fer pisos. Ras i curt és això. Tenint 2.000 pisos buits, el que cal és un pla de rehabilitació d’habitatges, abans que generar vivendes que no complirien les mínimes condicions de dignitat que volem per la ciutadania d’Igualada”.

 

Cuadras remarca que “no podem acceptar una ciutat on hi hagi pisos de primera i pisos de segona, una ciutat on en funció de les teves condicions econòmiques et toqui viure en una planta baixa o en un primer, segon o tercer pis. Tenint pisos buits que es podrien posar a disposició del mercat, cosa que faria baixar els preus del lloguer perquè hi hauria més oferta, no podem acceptar que la gent hagi de viure darrere de barrots, sense llum natural ni ventilació, amb soroll del carrer, humitats i poca privacitat, que és el que ofereixen les plantes baixes”.

 

L’arquitecte Salvador Pelfort ha detallat que “a Igualada no hi ha un problema de que falten metres quadrats d’habitatge. Cal rehabilitat els pisos buits existents i, si cal generar nou metres quadrats, cal fer-los a partir de canvis urbanístics en zones que fa anys que esperen un ús com és el barri del Rec, cada dia més degradat i buit”. Pelfort també afegeix que “a Igualada sí que hi ha un problema de locals buits, però això no vol dir que s’hagin de convertir en vivendes, sinó que poden destinar-se a activitats del sector terciari com despatxos de professionals liberals i mantenir que siguin espais d’activitat econòmica que donin vida als carrers de la ciutat”.

 

El regidor portaveu d’Igualada Som-hi, que integren PSC, Comuns i el grup ciutadà Igualada Oberta, Jordi Cuadras, afirma que “amb aquesta proposta, Castells està proposant la mort definitiva del comerç de la ciutat i convertir Igualada en una ciutat dormitori, cosa que no volem perquè volem una ciutat viva. Si la proposta prospera, serà desertització definitiva de molts barris de la ciutat. És un canvi radical respecte la Igualada que coneixem avui en dia. L’Urbanisme és un tema massa seriós com perquè el govern de Junts per Igualada el tracti d’ocurrència en ocurrència, de nyap rere nyap. Cal afrontar la renovació del POUM per fer una planificació endreçada, amb una mirada global i marcar com volem que sigui la Igualada d’aquest segle XXI”.


Tornar a la pàgina principal