Logo Igualada Som-hi

Igualada Som-hi s’oposa a la pujada de l’IBI presentada per Junts i exigeix condicionar tot el Pressupost

El grup municipal d’Igualada Som-hi (PSC - Igualada Oberta) es mostra en contra de la proposta d’ordenances fiscals i pressupost que ha presentat el govern de Junts. La formació progressista considera inadmissible i fruit de la improvisació la pujada prevista de l’11% de l’IBI i demana condicionar el Pressupost pel 2024 amb una baixada d’aquest impost tot aprofitant que el govern es troba en minoria.


El regidor Quim Roca explica que “en un moment d’inflació i d’alça de preus, no podem acceptar la pujada de l’IBI que proposta Junts. Per això proposem rebaixar aquesta xifra per reduir l’impacte a les famílies de la nostra ciutat. Amb l’estudi que hem fet del Pressupost, estem convençuts que hi ha marge per evitar una pujada tan gran de l’IBI”.


Roca afegeix que “amb aquesta qüestió no farem demagògia perquè som conscients dels límits de les finances municipals i l’encariment que hi ha hagut en els preus de l’energia de les instal·lacions municipals, els tipus d’interès dels crèdits de l’Ajuntament i l’encariment dels contractes dels proveïdors. No farem demagògia però exigim al govern renunciar a la pujada proposada i consensuar una xifra molt menor per atenuar l’impacte a la butxaca dels ciutadans i ciutadanes d’Igualada”.


A més, la formació que integren PSC i el grup ciutadà Igualada Oberta reclama aplicar l’ordenança que permetria fer pressió per posar a disposició de la gent els pisos buits d’Igualada amb un recàrrec de l’IBI del 50% als pisos que portin anys permanentment desocupats i que el rebut de l’IBI es fraccioni per totes les famílies.

Igualada Som-hi exigeix que el govern accepti renunciar a aquesta pujada tan alta si vol negociar l’aprovació del Pressupost pel 2024.

 

Tornar a la pàgina principal