Logo Igualada Som-hi

Igualada Som-hi reivindica polítiques feministes reals a l’Ajuntament i proposa 8 mesures coincidint amb el 8-M

Amb el títol “8-M, 8 mesures”, el grup municipal d’Igualada Som-hi (PSC - Comuns - Igualada Oberta) ha elaborat vuit propostes per commemorar el Dia Internacional de les Dones que proposta que l’Ajuntament dugui a terme. El regidor portaveu de la formació d’esquerres i progressista, Jordi Cuadras, demana al govern “polítiques feministes reals i no només accions simbòliques. El Dia de les Dones és cada dia i per això fem aquest seguit de propostes per una Igualada feminista”.

Igualada Som-hi proposta crear el Projecte Concilia, un Servei d’Atenció Domiciliària pels infants que hagin de fer aïllament; augmentar els salaris del personal de cures i neteja com el de les treballadores de la Residència; bonificar l’acollida de les escoles bressol per a famílies monomarentals i crear una renda mínima per les mares en situació de pobresa amb fills a càrrec; crear una borsa municipal de personal de cures, neteja, cangur i classes de repàs per regular aquestes activitats; impulsar un programa per acompanyar les dones grans que viuen soles; feminitzar el nomenclàtor de la ciutat per incorporar més noms de dones als carrers i equipaments públics d’Igualada; garantir la igualtat a totes les activitats de l’Ajuntament (jurat dels Premis Ciutat d’Igualada, rodes de premsa, actes públics,...); i crear un programa de beques per pagar extraescolars i les quotes de les AFA per a facilitar la conciliació.

La regidora d’Igualada Som-hi, Montse Montaña considera que “és un Ajuntament feminista és aquell que fa polítiques feministes i no aquell que només està pendent de la paritat als llocs de representació. La realitat de les dones encara avui és desigual davant la dels homes, ja sigui a la feina, en la distribució de les càrregues familiars, també en l’atur o en la precarització laboral. Des del PSC, els Comuns i el grup ciutadà Igualada Oberta, defensem que cal lluitar-hi amb polítiques realment feministes per aconseguir tenir una Igualada realment igualada”.

 

 


Tornar a la pàgina principal