Logo Igualada Som-hi

Igualada Som-hi reclama que el jurat dels Premis Ciutat d’Igualada tingui igualtat de dones i homes davant l’enorme diferència actual

El grup municipal d’Igualada Som-hi (PSC - Comuns - Igualada Oberta) ha lamentat que, un any més, el jurat dels Premis Ciutat d’Igualada tingui una gran bretxa de gènere, a l’estar format per 31 homes i només 14 dones. La formació d’esquerres i progressista ja va demanar l’any passat al Ple de l’Ajuntament que es resolgués aquesta diferència i es vetllés per una igualtat de dones i homes al jurat i, malgrat que el govern de JxCat es va comprometre a treballar-hi, no s’hi ha posat cap solució.

El regidor portaveu d’Igualada Som-hi, Jordi Cuadras, considera que “l’Ajuntament és el primer òrgan que ha de predicar amb l’exemple a l’hora de vetllar per la igualtat entre homes i dones i que sigui una aposta transversal a tots els departaments i accions que fa l’Ajuntament”. La regidora Montse Montaña detalla que “per avançar cap a la igualtat real de dones i homes cal fer canvis com el que demanem i fer que la presència de les dones no sigui testimonial, sinó que respongui a una clara voluntat de treballar per la igualtat allà on no n’hi ha, i al jurat dels Premis Ciutat d’Igualada, aquesta igualtat és inexistent. I ho denunciem per segon any consecutiu tot reclamant que l’any que ve aquest tema quedi resolt”.


Tornar a la pàgina principal