Logo Igualada Som-hi

Igualada Som-hi reclama millorar la seguretat dels carrers i passos de vianants davant els 255 atropellaments de l’última dècada

El grup municipal d'Igualada Som-hi (PSC - Comuns - Igualada Oberta) afirma que “Igualada té un problema amb la seguretat dels seus carrers i passos de vianants” davant les dades fetes públiques pel Servei Català de Trànsit que marca que els darrers 10 anys hi ha hagut 255 atropellaments i quatre víctimes mortals a la ciutat. La formació progressista lamenta “la inacció del govern de Junts durant els darrers 10 anys per no haver impulsat polítiques per revertir aquestes dades i que, alhora, estigui incomplint la nova normativa de la DGT pel que fa als límits de velocitat dins la ciutat”.

 

El regidor portaveu d'Igualada Som-hi, Jordi Cuadras, reclama que "el model de mobilitat del govern de Junts és sinònim d'inseguretat. Ho diuen les dades. Per això reclamem un canviï radical en aquesta qüestió i que el govern de Marc Castells es prengui seriosament la mobilitat de la nostra ciutat i que faci polítiques perquè Igualada sigui una ciutat segura pels vianants”. Cuadras afegeix que “davant d’això, cal estudiar totes les mesures que es poden fer des de l’Ajuntament i escollir la més idònia en funció del lloc com passos elevats, més il·luminació, reductors de velocitat, complir amb la velocitat que la llei obliga a 50 o 30 en funció del tipus de carrer o construir una xarxa de carrils bici i de patinets per evitar que hagin de compartir espai amb els vianants”.

 

 

Manca de pintura viària

 

Igualada Som-hi també alerta de que una gran part dels passos de vianants d'Igualada estan gairebé esborrats i no hi ha un manteniment de pintura viària: "Això denota un abandonament en la gestió d'un punt que és competència municipal i que és clau per tenir una ciutat segura pels vianants. A peu de carrer veiem com en tots els barris hi ha passos de vianants en mal estat”.

 

La formació progressista posa d’exemple “els problemes que veïnes i veïns ens han traslladat de la manca de seguretat en vials com el passeig Verdaguer, l’avinguda Gaudí, el carrer de la Coral la Llàntia, el carrer Trobadiners o l’avinguda dels Països Catalans, entre d’altres”. Pel que fa al passeig, recorden que “fa un any vam proposar un paquet de solucions per fer-lo més segur però el govern de Junts no ha actuat. Necessita una solució urgent, ja que acumula diversos atropellaments amb dues víctimes mortals el 2019".


Jordi Cuadras afegeix que "no actuar els darrers 10 anys té conseqüències. Una primera són els 255 atropellaments que hi ha hagut durant aquest període de temps i l'altra és que Igualada som la vuitena ciutat de Catalunya amb més morts per contaminació, segons l'Institut de Salut Global de Barcelona. El model de mobilitat del govern de Junts és sinònim d'inseguretat i contaminació, per això reclamem que canviï radicalment la seva política". La formació que integren PSC, Comuns i el grup ciutadà Igualada Oberta, es mostra disposada a arribar a un pacte de ciutat per resoldre aquesta qüestió, ja que afirma que és una qüestió de ciutat i no partits davant la qual cal actuar urgentment.


Tornar a la pàgina principal