Logo Igualada Som-hi

Igualada Som-hi reclama mesures contundents per garantir el funcionament de l’ascensor de Fàtima i les escales mecàniques

El grup municipal d’Igualada Som-hi (PSC - Comuns - Igualada Oberta) demana al govern de Junts per Catalunya que apliqui mesures contundents per frenar l’incivisme que deixa sense funcionament l’ascensor de Fàtima i les escales mecàniques del carrer de Sant Magí de manera recurrent. Això provoca malestar indignació entre els diferents usuaris, ja que són infraestructures que són absolutament necessàries per al dia a dia de moltes persones per anar a comprar, al banc o a les escoles, per exemple.

En una roda de premsa acompanyats de desenes de veïns i veïnes, Igualada Som-hi ha fet diverses reclamacions. El regidor portaveu de la formació, Jordi Cuadras, demana que “acabi el vandalisme, fem una crida a que no hi hagi més incivisme. Reclamem que el govern de la ciutat garanteixi que l’ascensor i les escales mecàniques funcionin tot l’any. Són dues infraestructures bàsiques per la mobilitat de moltes ciutadanes i ciutadans i des de l’Ajuntament cal fer front de manera enèrgica al vandalisme que les aturen de manera periòdica al llarg de l’any”.

El posicionament d’Igualada Som-hi arriba en un moment en el qual l’ascensor de Fàtima fa un mes que està fora de servei i les escales mecàniques del carrer de Sant Magí pateixen aturades cada setmana. Totes dues instal·lacions disposen de càmeres de seguretat però s’ha demostrat que això no resol les contínues actituds incíviques que afecten el seu funcionament: “El nostre model de ciutat és el d’una ciutat connectada i on les infraestructures funcionen. Cal fer front al vandalisme i quan aquest es converteix en crònic, cal que el govern faci un pas endavant i adopti mesures que el frenin en sec. No pot tornar a passar que l’ascensor de Fàtima estigui parat un mes o que les escales mecàniques gairebé mai funcionin totes alhora”, explica Cuadras.

La regidora Montse Montaña fa una crida a la conscienciació de que “cada vegada que algú malmet l’ascensor de Fàtima o les escales mecàniques del carrer de Sant Magí, vol dir que hi ha ciutadans i ciutadanes que deixen de poder moure’s amb facilitat per aquestes zones”. Igualada Som-hi considera que no pot ser que els ascensors o les escales mecàniques són infraestructures que funcionen en altres poblacions i a Igualada hi hagi dificultats per garantir aquest funcionament. L’augment de la il·luminació, cartells informatius amb l’import de les sancions o més vigilància són mesures que proposa la formació d’esquerres i progressista.


Tornar a la pàgina principal