Logo Igualada Som-hi

Igualada Som-hi reclama bonificar l’IBI per instal·lar plaques fotovoltaiques a les vivendes

 

El grup municipal d’Igualada Som-hi (PSC - Comuns - Igualada Oberta) ha posat sobre de la taula necessitat “urgent” de que l’Ajuntament d’Igualada bonifiqui l’IBI a aquelles llars que instal·lin plaques fotovoltaiques per generar la seva pròpia energia. La formació progressista considera que Igualada va tard i que aquesta és una mesura que ja estan implementant molts municipis de Catalunya.

El regidor portaveu d’Igualada Som-hi, Jordi Cuadras, explica que “en un context de lluita contra l’emergència climàtica, no podem esperar més com a ciutat a impulsar aquesta mesura. No estem inventant res, estem demanant una cosa tan senzilla com ja fan desenes de municipis. Com a administració hauríem de donar totes les facilitats a aquells particulars i comunitats de veïns que vulguin fer el pas i les ordenances fiscals així ho haurien d’incorporar”. Cuadras afegeix que “el programa d’ajudes aprovat al Ple d’aquest dimarts i que hem reolzat és una bona acció però no deixa de ser una mesura aïllada. Cal convertir aquesta aposta per l’energia verda en estructural i la manera que té l’Ajuntament de fer-ho és incorporar-ho de manera fixa a les ordenances”.

El regidor d’Igualada Som-hi Quim Roca recorda que “des de l’inici de mandat el nostre grup està demanant aquesta mesura de bonificació de l’IBI perquè creiem que és la manera més efectiva d’acompanyar a qui vulgui instal·lar plaques a la seva vivenda i apostar per l’energia verda”. La formació que integren PSC, Comuns i el grup ciutadà Igualada Oberta ja va aconseguir al Pressupost del 2020 que els equipaments municipals d’Igualada instal·lessin plaques fotovoltaiques però recorden que aquesta acció ha d’anar lligada en donar facilitats perquè les vivendes i comunitats de veïns també puguin fer-ho: “Cal caminar cap a una Igualada verda”, afirmen.


Tornar a la pàgina principal