Logo Igualada Som-hi

Igualada Som-hi proposa una targeta de compra local per les persones a l’atur i habitatge social entre les mesures que demana pel Pressupost

El grup municipal d’Igualada Som-hi (PSC - Comuns - Igualada Oberta) ha concretat les mesures que proposa per ser incloses al Pressupost 2021 de l’Ajuntament. Després d’afirmar, la setmana passada, que la proposta de Pressupost del govern de Junts per Igualada era totalment “insuficient”, la formació d’esquerres i progressista ha marcat diferents propostes de política social, econòmica, d’habitatge i de lluita contra l’emergència climàtica, que considera “imprescindibles” que formin part dels números del proper any i ajudar a fer front a la crisi provocada per la Covid-19.

El regidor portaveu d’Igualada Som-hi, Jordi Cuadras, marca que “Igualada té 2.737 persones a l’atur, la pandèmia ha provocat un increment de més de 600 persones sense feina i moltes altres es troben en ERTO amb un futur incert. Cal donar una resposta i ajuda a totes aquestes persones”. Igualada Som-hi proposa una targeta de compra al comerç local per les persones sense feina que serveixi, alhora, per fer costat al comerç local. Cuadras destaca que “amb aquesta proposta estem donant suport a dos sectors àmpliament castigats per la crisi de la Covid-19: les persones sense feina i el petit comerç de la ciutat”.

En l’àmbit d’habitatge, Igualada Som-hi denúncia la situació d’emergència habitacional que viuen moltes famílies amb dificultats per accedir a una vivenda: “La poca oferta que hi ha, està provocant una bombolla dels preus del lloguer inassumibles per a molta gent. Cal garantir el dret a la vivenda”. Després d’aconseguir que l’Ajuntament acceptés tornar a construir habitatge públic municipal de lloguer assequible després de 8 anys sense fer-ho, la formació d’esquerres i progressista no entendria que el Pressupost no contemplés una partida per a fer aquests pisos. Per això és una demanda que posa sobre de la taula perquè aquest projecte sigui una realitat.

En l’àmbit de la mobilitat sostenible Igualada Som-hi proposa augmentar la pacificació del centre de la ciutat i fer una prova pilot els dissabtes a la tarda per convertir en vianants el carrer d’Òdena i el carrer de Sant Pau per afavorir el comerç i l’accés a un equipament cultural com és l’Ateneu. També fer un estudi per adequar la Rambla de Sant Isidre a un ús definitiu de vianants i construir aparcaments segurs per a bicicletes en espais concorreguts d’Igualada com l’estació de tren o els equipaments escolars i esportius.

Igualada Som-hi demana que el govern continuï amb el pla d’instal·lació de plaques fotovoltaiques i per això requereix que hi hagi una partida al Pressupost que permeti seguir equipant els edificis públics amb plaques fotovoltaiques perquè generin energia neta i siguin autosuficients: “El Pressupost 2020 va contemplar aquest acció perquè la vam aconseguir introduir i és una demanda que tornem a posar sobre de la taula per fer front a l’emergència climàtica”.


Un alcalde centrat en Igualada

Igualada Som-hi recorda que el govern de Junts per Igualada està en minoria i que va tard pel que fa al Pressupost. Cuadras explica que “sabem que Marc Castells està pensant en el seu salt al Parlament però el que necessitem, més que mai, és un alcalde centrat en Igualada, en solucionar els problemes de la seva gent i demanem que aquesta sigui la seva prioritat a l’hora de fer el Pressupost pel 2021. Hem traslladat aquestes propostes concretes al govern i estem a l’espera”.

Cuadras afirma que “Igualada Som-hi sabem el moment greu que viu la ciutat i que això requereix l’esforç de tots els partits polítics per buscar l’acord per a donar solucions a la gent. Nosaltres hi estem compromesos i demanem al govern que també ho faci, ja que prorrogar el Pressupost per manca d’acord seria un greu error que Igualada no es pot permetre”. Una vegada superada la primera quinzena del mes de desembre, només quedem dues setmanes per tenir el Pressupost aprovat.


Tornar a la pàgina principal