Logo Igualada Som-hi

Igualada Som-hi proposa ubicar caixers als centres cívics i al Mercat per fer front al tancament d’oficines bancàries

El grup municipal d’Igualada Som-hi (PSC - Comuns - Igualada Oberta) proposa instal·lar caixers automàtics als centres cívics d’Igualada i al Mercat. L’objectiu és fer front al tancament d’oficines bancàries que s’està produint a la ciutat i facilitar aquest serveis als barris que s’han quedat sense cap sucursal. Sobretot es fa pensant en la gent gran i en col·lectius pels quals l’ús de la banca electrònica representa moltes dificultats degut a la bretxa digital.

El portaveu a l’oposició de l’Ajuntament d’Igualada, Jordi Cuadras, afirma que “davant el desmantellament de la xarxa d’oficines bancàries que hi ha hagut a Igualada proposem actuar: proposem que l’Ajuntament agafi la iniciativa i passi a l’acció. Per això fem la proposta d’oferir els centres cívics dels barris i el Mercat de la Masuca perquè s’hi instal·lin caixers automàtics. És un servei bàsic pel dia a dia de molta gent i per això volem que es garanteixi en igualtat i amb proximitat a tots els barris”.

Cuadras remarca que “amb la pandèmia i les noves tecnologies les entitats bancàries han prioritzat el pas cap als tràmits digitals però això està provocant que molta gent que no tingui accés a aquesta tecnologia ni a un caixer a prop de casa es trobi amb dificultats per a fer un tràmit tan necessari com retirar diners per fer la compra, per anar a la farmàcia o per qualsevol altra despesa quotidiana”.

La proposta d’Igualada Som-hi preveu cedir un petit espai amb sortida exterior d’equipaments com el Centre Cívic de Fàtima, el Centre de Dia Montserrat, l’Espai Cívic Centre, el Centre Cívic Nord i el Mercat Municipal la Masuca per instal·lar-hi un caixer automàtic tot seguint un ordre de prioritat i amb un acord amb les entitats bancàries. La formació que integren PSC, Comuns i el grup ciutadà Igualada oberta remarca que “aquests espais que proposem serien un entorn segur i accessible per tothom fet que els fa idonis per suplir la manca d’aquest servei als barris”.

 

 


Tornar a la pàgina principal