Logo Igualada Som-hi

Igualada Som-hi proposa que el Ple del juny incorpori l’aprovació de mesures socials i econòmiques i demana celeritat

El grup municipal d’Igualada Som-hi (PSC - Comuns - Igualada Oberta) reclama al govern de la ciutat que el Ple previst per aquest mes de juny aprovi mesures socials i econòmiques. La formació d’esquerres i progressista ja va alertar, la setmana passada, que les taules de la reconstrucció estan anant amb massa lentitud i del risc de que això comporti que la recuperació sigui a dues velocitats amb el greuge que pot representar per moltes ciutadanes i ciutadans d’Igualada que viuen serioses dificultats.

El regidor portaveu d’Igualada Som-hi, Jordi Cuadras, afirma que “ens agradaria que la mateixa contundència i proactivitat que l’alcalde Marc Castells va tenir durant les setmanes més intenses de la crisi, cosa que li reconeixem i sap que ens va tenir al seu costat tot mantenint la lleieltat institucional en el moment més difícil que ha viscut la ciutat en les darreres dècades, ara la tingui també per afrontar la reconstrucció. Ens hem ofert a afrontar aquesta reconstrucció conjuntament perquè és el que el moment necessita i la ciutadania demana: capacitat d’acord. Però veiem amb sorpresa que passen les setmanes, assistim a les taules de la reconstrucció amb la nostra proposta de Pla de 35 mesures i no es concreta cap acció”.

Cuadras afegeix que “el Ple del mes de juny hauria de ser el moment per afrontar el que portem setmanes demanant: modificació i readaptació del Pressupost, creació d’un Fons d’Emergència i polítiques concretes de xoc. Ja vam dir que no aprofitaríem mai una crisi com aquesta per fer desgast polític, però sí que ens veiem amb la necessitat de llençar un crit d’alerta i un avís. El que siguem capaços d’impulsar ara per les persones que més estan patint aquesta crisis, en dependrà el futur de la ciutat. Cal actuar amb celeritat perquè l’Ajuntament sigui un coixí perquè ningú quedi enrere”.

La regidora d’Igualada Som-hi Irene Gil explica que “estem preocupats per trobar-nos amb una Igualada a dues velocitats i per això demanem que s’activin tots els tràmits perquè el proper Ple comenci a donar resposta. No pot ser que l’única mesura extra que ha fet l’Ajuntament hagi sigut una modificació de crèdit al mes d’abril per afrontar alguns pagaments urgents d’aleshores. La situació a la qual ens afrontem és profundament greu i per això cal que les taules de la reconstrucció concretin les mesures a impulsar, després de setmanes de reunions sense encarrilar cap concreció”.

D’altra banda, Igualada Som-hi també ha rebut inquietud de molts comerciants i autònoms de la ciutat que no tenen cap notícia d’on aniran a parar els 1,5 milions d’euros promesos pel president de la Generalitat al comerç. Molts d’ells han d’aixecar l’ERTO i necessiten saber urgentment de quins programes d’impuls disposaran. D’altra banda, Igualada Som-hi també reclamen poder conèixer les dades de la situació social de la ciutat i no entenen que no s’estigui donant aquesta informació, ja que l’única dada a la qual s’ha tingut accés és que s’han doblat els usuaris del Banc de Queviures.


Tornar a la pàgina principal