Logo Igualada Som-hi

Igualada Som-hi proposa modificar el Pressupost de l'Ajuntament i crear un fons d'emergència per anticipar-se a la crisi que vindrà

Després de donar tota la prioritat a la gestió sanitària per a lluitar contra el Covid-19, el grup municipal d'Igualada Som-hi (PSC - Comuns - Igualada Oberta) proposa començar a planificar com serà la sortida d'aquesta crisi i anticipar-se a la crisi social, laboral i econòmica que ja treu el cap. La formació d'esquerres i progressista demana modificar el Pressupost 2020 de l'Ajuntament per reassignar partides tot adaptant-lo a la situació actual i crear un fons d'emergència per a garantir que ningú quedi enrere.


El regidor portaveu d'Igualada Som-hi, Jordi Cuadras, ha fet aquesta proposa a la Junta de Portaveus telemàtica que cada setmana celebra l'Ajuntament: "Després d'un mes centrats en l'emergència sanitària i concentrant tots els esforços encara en la lluita contra la pandèmia, paral·lelament proposem començar a dibuixar com en sortirem i com en sortiran, sobretot, els col·lectius socials més vulnerables, el comerç i les petites i mitjanes empreses. Demanem que l'Ajuntament posi totes les eines i recursos econòmics que té per evitar que la crisi sanitària comporti una crisi social, laboral i econòmica a la ciutat. Estem davant de quatre crisis".


Jordi Cuadras recorda que "des de que vam tenir coneixement del brot de Coronavirus a l'Hospital el 9 de març, els regidors i regidores d’Igualada Som-hi ens vam posar a disposició de l'alcalde i de la resta d'alcaldes de la Conca d'Òdena per a treballar plegats davant l'emergència”. El regidor portaveu d’Igualada Som-hi afegeix que “no és el moment de batalles polítiques ni partidismes, així hem actuat i així seguirem actuant fins a tenir resolta aquestes crisis. Un cop estigui encarrilat sí que caldrà investigar què ha passat a Igualada i la Conca, com s'ha actuat i què cal corregir". Cuadras destaca l'exemplaritat de la ciutadania de la Conca: "La Conca d'Òdena està essent un gran espai de fraternitat ciutadana, solidaritat i de lluita conjunta".


En l'àmbit sanitari, Igualada Som-hi va treballar en diferents propostes que va fer arribar a les administracions competents des del primer moment que es va donar a conèixer el brot de l’Hospital, pel que fa a l’àmbit econòmic a també va traslladar fa tres setmanes un seguit de propostes al govern dirigides, sobretot, a mitigar els efectes de la crisi a les petites i mitjanes empreses, la promoció de l'ocupació, els autònoms, el comerç i la restauració. Pel que fa a la situació social, la formació d’esquerres i progressista proposa mesures dirigides a infants, joves, famílies, treballadores i treballadors, gent gran i les persones en situació de vulnerabilitat o risc d’exclusió social, a més de sectors concrets que també poden patir la crisi com el de la cultura. Igualada Som-hi considera que totes aquestes propostes, que haurien de formar part de la modificació del Pressupost 2020 i de la creació del fons d’emergència que demana, siguin treballades amb els agents socials i econòmics de la ciutat.


Igualada Som-hi referma el missatge de que la ciutadania segueixi els canals d'informació oficials i dona tot el nostre suport i escalf als professionals de la salut, als treballadors i treballadores de la neteja, dels cossos de seguretat, de les diferents administracions públiques, de suport social i a la cura, del comerç i l'alimentació, de les farmàcies, del tanatori i de la resta de serveis bàsics que estan fent tot l'esforç per garantir el servei a la ciutadania. Al mateix moment, trasllada una abraçada d'ànims a totes aquelles famílies que viuen moments de tristesa i desconsol com a conseqüència del Covid-19.


Tornar a la pàgina principal