Logo Igualada Som-hi

Igualada Som-hi proposa la creació d’un Saló de Joves descentralitzat que complementi el Saló de la Infància

El grup municipal d’Igualada Som-hi (PSC - Comuns - Igualada Oberta) proposa que es creï un saló per a joves que complementi les activitats que es fan al Saló de la Infància. La formació d’esquerres i progressista considera que és necessari ofertar un seguit d’activitats per a joves d’entre 12 i 18 anys que no se senten atrets pel Saló de la Infància i que podrien participar en un espai d’oci adequat per la seva edat. A més, proposen que aquest Saló de Joves sigui descentralitzat als barris de la ciutat tot ofertant activitats en diversos espais amb un contingut atractiu i puntual sense que es trobi concentrat en un sol lloc i en un recinte tancat.

El regidor portaveu d’Igualada Som-hi, Jordi Cuadras, explica que “aquesta proposta neix de les demandes que diferents pares i mares ens han fet arribar aquest Nadal per a que un cop les seves filles i fills ja superen l’edat del Saló, puguin seguir trobant una activitat de lleure i coneixement. Proposem una evolució del Saló de cara a l’any que ve i que es posi en marxa una primera proposta amb tot de continguts adequats pels joves de manera descentralitzada a la ciutat, ja que creiem que pot ser una oferta atractiva per ells”.

D’altra banda, Igualada Som-hi també demana que el Saló s’adapti a les necessitats dels infants amb diversitat funcional per a garantir espais on puguin jugar en bones condicions. La regidora d’Igualada Som-hi, Irene Gil, explica que “reclamem que s’avanci en fer el Saló el màxim d’inclusiu possible i que es duguin a terme tots els esforços per a tenir en compte les necessitats de tots els nens i nenes”. Aquesta any, per exemple, Tarragona ha adaptat el seu Saló pels infants amb autisme.


Completar l’ús i accés a l’Escorxador

Igualada Som-hi també demana que l’Escorxador es consolidi com un espai cultural i es destini a l’ús pel qual va ser creat al servei de les entitats i activitats culturals que requereixin un espai com aquest. Jordi Cuadras recorda que “demanem redactar un Pla Cultural i d’Equipaments que servís per a diagnosticar l’ús de l’Escorxador. Alhora, recordem que l’Escorxador és un projecte inacabat i reclamem al govern de Marc Castells que el completi perquè esdevingui un pol de cultura i de revitalització d’una zona que té dèficit d’equipaments i que permetria eixamplar l’activitat en aquest punt de la ciutat i descongestionar el Teatre Municipal l’Ateneu”.

Al mateix moment, Igualada Som-hi demana que es completi l’actual eix de vianants que connecta l’Escorxador amb el centre de la ciutat a través del carrer de l’Aurora tot allargant-lo fins a l’equipament amb la pacificació del trànsit del carrer de Milà i Fontanals per a garantir una mobilitat sostenible a peu i en bicicleta amb l’Escorxador.


Tornar a la pàgina principal