Logo Igualada Som-hi

Igualada Som-hi portarà al Ple una moció sobre els 100.000 euros que el SOC paga per l’edifici buit del Passeig

El grup municipal d’Igualada Som-hi (PSC - Comuns - Igualada Oberta) presentarà al Ple d’aquest dimarts a l’Ajuntament una moció sobre la denúncia que va fer la setmana passada al destapar que la Generalitat porta pagats 100.000 euros pel lloguer d’un edifici buit del Passeig Verdaguer, conegut com a Cíclope, on hi hauria d’instal·lar les oficines del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC). La moció està dirigida al departament d’Afers Socials del govern català i el regidor portaveu d’Igualada Som-hi, Jordi Cuadras, ja l’ha comunicat a la resta de formacions polítiques perquè puguin votar-la favorablement, ja que està plantejada com una demana i un acord de ciutat.

La regidora Montse Montaña destaca que “la moció demana al Departament d’Afers Socials explicacions sobre el lloguer que paga el Servei d’Ocupació de Catalunya per aquest edifici i amb quina justificació i finalitat fa 21 mesos que es troba en vigor. També insta la Generalitat a actuar amb celeritat i posar en marxa el projecte constructiu de les noves oficines del SOC en aquest edifici i demana quin calendari d’execució previst hi ha. I, d’altra banda, trasllada al conseller Chakir El Homrani la necessitat que té la comarca de l’Anoia i la ciutat de disposar d’unes noves oficines del SOC que millorin les condicions de les actuals instal·lacions de Vilanova del Camí”.

A més de presentar la moció al Ple de l’Ajuntament i en funció de quina sigui la resposta del govern de la Generalitat, Igualada Som-hi també estudiarà altres vies per a fer pressió a la conselleria d’Afers Socials. Igualada Som-hi insisteix en que “el govern de la Generalitat no governa i aquest tema n’és un exemple: què hauríem pogut fer a Igualada i a l’Anoia si els 100.000 euros que el SOC ha destinat a pagar el lloguer d’un edifici buit s’haguéssin destinat a polítiques actives d’ocupació?”.


Un nou pols d’activitat al Passeig

Per Igualada Som-hi, la ubicació de les oficines del SOC a l’edifici Cíclope del Passeig Verdaguer on abans hi havia Mobles la Fàbrica, serien un element afegit al revulsiu que ha de viure aquella zona els propers anys. Jordi Cuadras ha obert la mirada i ha explicat que “dins el nostre model de ciutat, creiem que la zona de la Masuca-Passeig pot esdevenir un futur centre de la ciutat. Les oficines del SOC són un element més que, al costat del Mercat, els Jutjats, l’Hospital de Dia Sant Jordi, el residencial ViuB, el futur campus i residència universitària a l’antic Hospital i la projectada connexió de la Ronda Sud al Rec, faran consolidar tota una zona de serveis. Recordem que preveient tot això, al programa electoral d’Igualada Som-hi ja ens vam avançar amb la proposta d’instal·lar unes rampes mecàniques al primer tram del carrer Lleida per facilitar la mobilitat a peu amb el nord de la ciutat davant la necessitat que moltes ciutadanes i ciutadans tindran d’accedir-hi fàcilment”.

Cuadras destaca que “amb el SOC i la resta d’equipaments que hi ha i els que està previst que hi hagi, el passeig Verdaguer pot tornar a ser un espai ple d’activitat després que els darrers anys hagi patit canvis amb el tancament de Correus i l’Hotel Ciutat d’Igualada o el trasllat de l’Hospital”.


Tornar a la pàgina principal