Logo Igualada Som-hi

Igualada Som-hi portarà al Ple el suport als treballadors i empreses auxiliars de Nissan a l’Anoia

Davant el tancament de les plantes de Nissan a l’Àrea Metropolitana de Barcelona i l’afectació que això té per diverses empreses de l’Anoia, el grup municipal d’Igualada Som-hi (PSC - Comuns - Igualada Oberta) proposa un pronunciament del Ple de l’Ajuntament en suport dels treballadors i empreses auxiliars de la comarca que depenen de la producció de Nissan.


La formació d’esquerres i progressista presentarà una moció al Ple de dimarts que ve on es demana a Nissan que prengui decisions que permetin mantenir l'ocupació, tant directa com indirecta, del conjunt de persones treballadores, ateses les enormes conseqüències socials i econòmiques que el cessament de l'activitat pot tenir per al territori. Igualada Som-hi també proposa el suport de l’Ajuntament d’Igualada als treballadors i empreses de la comarca que puguin veure’s afectats pel tancament de la planta de Nissan i demana a les administracions superiors, la Generalitat de Catalunya i el Govern de l’Estat, que tingui en compte la realitat dels treballadors i les empreses auxiliars de la comarca de l’Anoia en els plans que duguin a terme de suport a la indústria del motor per a fer front al tancament de les plantes de l’Àrea Metropolitana.


Al mateix moment en el qual es va saber el tancament de Nissan, el regidor portaveu d’Igualada Som-hi, Jordi Cuadras, va contactar amb els delegats a l’Anoia dels sindicats CCOO, UGT i CGT per a tenir una primera valoració de l’afectació que podia provocar a la comarca i també ha demanat informació a la Unió Empresarial de l’Anoia. Cuadras explica que “a l’espera de saber quines seran les conseqüències, tal i com s’ha alertat, les empreses auxiliars són una desena a la comarca, també hi ha nombrosos tallers i en global uns 600 treballadors es poden veure afectats d’alguna manera. Considerem que és important que l’Ajuntament es posicioni clarament i que faci tota la força possible perquè aquesta realitat sigui tinguda en compte per la Generalitat i l’Estat i pal·liar, tan com es pugui, l’afectació en una comarca que ja viu prou dificultats”. Igualada Som-hi veu amb preocupació que l’afectació del tancament de Nissan s’uneixi a les conseqüències de la crisi social i econòmica provocada pel Covid-19 i afegeixi incertesa als treballadors i empreses afectades.


Tornar a la pàgina principal