Logo Igualada Som-hi

Igualada Som-hi portarà al Ple de l’Ajuntament el debat sobre el tancament de comerços i les seves propostes per solucionar-ho

El grup municipal d’Igualada Som-hi (PSC - Igualada Oberta) ha anunciat que al portarà el debat sobre els tancaments comercials d’Igualada al Ple de la setmana que ve a l’Ajuntament a través d’una proposta que es sotmetrà a votació i que instarà el govern de Junts a actuar i reaccionar davant la greu situació que s’està vivint, especialment, al centre de la ciutat. El cap de l’oposició de l’Ajuntament, Jordi Cuadras, explica que “davant un govern com el de Junts que afirma que tot va molt bé, creiem que cal obrir el debat perquè la situació del comerç no és positiva, malgrat el que digui i vulgui fer creure el govern de Marc Castells. Posem propostes sobre de la taula i volem generar consensos amb voluntat propositiva, constructiva i útil per revertir l’actual situació del comerç perquè ens preocupa i ens ocupa”.

Al text que el grup socialista portarà al Ple es reclama al govern de Junts un seguit d’accions per fer front a la greu situació del comerç d’Igualada davant els tancaments dels darrers mesos. El document posa el focus en tres grans àmbits: la necessitat de renovar la planificació urbanística d’Igualada amb el barri del Rec com a prioritat per generar nova activitat a aquesta zona de la ciutat que encomani també nova activitat al centre, la gestió del centre de la ciutat amb un Pla de Locals Buits, millores urbanístiques i accions de dinamització, i la creació d’una experiència de compra igualadina al costat d’Igualada Comerç amb una oferta global de comerç, gastronomia i oci.

El cap de l’oposició de l’Ajuntament, Jordi Cuadras, alerta que “tenim una ciutat que se’ns està apagant i el govern de Marc Castells fa com si sentís ploure. Posem el crit d’alerta perquè volem revertir aquesta situació. Només cal anar a altres ciutats mitjanes de Catalunya com Vilafranca, Vilanova i la Geltrú o Granollers per veure que són ciutats que no estan vivint el mateix que nosaltres. Si hi ha altres ciutats que van millor potser és que a Igualada alguna cosa no s’està fent bé i estem patint les conseqüències d’un govern cofoïsta que no és conscient d’aquesta realitat i no fa res per solucionar-la”.

Jordi Cuadras remarca que “si no som conscients d’allò que va malament, és impossible millorar i alertem que cal que siguem conscients de la regressió comercial que estem patint. Aquesta sensació la té molta gent i demanem al govern una profunda reflexió i que deixi de tapar-se els ulls”. Igualada Som-hi (PSC - Igualada Oberta) detalla que “plantejarem el tema al Ple i propiciarem una votació sobre aquest assumpte per ajudar a fer d’Igualada una ciutat viva, comercial i amb activitat tots els dies de la setmana”.


Tornar a la pàgina principal