Logo Igualada Som-hi

Igualada Som-hi porta al Ple l’ampliació del Milà i Fontanals amb una moció que ha quedat aprovada

El grup municipal d’Igualada Som-hi (PSC - Igualada Oberta) ha presentat al Ple de l’Ajuntament una moció per demanar a la Generalitat l’ampliació de l’Institut Milà i Fontanals, ja que per quart curs consecutiu centenars d’alumnes es poden quedar sense plaça per estudiar formació professional en la primera opció que havien escollit. El 2020 es van quedar fora del centre 250 alumnes per manca de places, el 2021 van ser 300 alumnes, el 2022 uns 40 i, a l’espera de les dades definitives, les primeres previsions pel proper curs apunten a que ja són gairebé 200 alumnes els que es quedarien sense plaça per estudiar la primera opció que havien escollit. La moció ha rebut el suport unànime del Ple amb el vot favorable de tots els grups municipals i serà trasllada a la Generalitat.


A la seva intervenció defensant la moció, el regidor d’Igualada Som-hi Anselm Pasquina ha explicat que “un any més hem rebut la inquietud de molts alumnes i les seves famílies davant la manca de places per estudiar al Milà i Fontanals. És d’una absoluta injustícia aquesta situació que es repeteix any rere any. Deixant fora tants alumnes es deixen fora projectes vitals, optimisme i la il·lusió d’aquells joves que havien decidit poder formar-se per tenir oportunitats laborals. Com a ciutat no ens podem permetre que això estigui passant. No pot ser que es digui als joves que estudiïn i es formin i quan aquests fan el pas d’apuntar-se se’ls deixi sense lloc i se’ls obligui a estar un any sense fer res”.


Pasquina ha afegit que “demanem i exigim que el Departament d’Educació escolti la nostra ciutat i la necessitat de donar una solució als alumnes que es queden sense plaça. Demanem ampliar l’Institut Milà i Fontanals perquè pugui absorbir tots els alumnes que volen estudiar-hi però estem disposats, també, a escoltar altres propostes que tingui la Generalitat. El que volem des d’Igualada Som-hi és que des del govern de Catalunya es doni algun tipus de resposta perquè ja fa quatre cursos que la situació es repeteix sense cap solució i qui ho pateix són els joves de la nostra ciutat i comarca”.


La moció presentada per la formació que integren PSC i el grup ciutadà Igualada Oberta té tres punts: sol·licitar al Departament d’Educació ampliar l’oferta de places de l’Institut Milà i Fontanals d’Igualada perquè pugui donar cabuda a la demanda existent; que la Generalitat afronti el projecte d’ampliació de l’Institut Milà i Fontanals pendent o traslladi a l’Ajuntament quines són les seves propostes per evitar que els alumnes es quedin sense plaça de la primera opció que volen estudiar; i oferir més places de formació professional a la comarca per evitar que molts dels demandants es quedin sense poder-seformar, tal i com passa en aquests moments.

Tornar a la pàgina principal