Logo Igualada Som-hi

Igualada Som-hi lamenta que Torra no hagi anunciat cap mesura social

El grup municipal d’Igualada Som-hi (PSC - Comuns - Igualada Oberta) es mostra sorprès perquè el president de la Generalitat, Quim Torra, no hagi anunciat absolutament cap mesura social en la seva visita a Igualada. La formació d’esquerres i progressista no entén que l’alcalde de la ciutat no hagi reclamat una aposta social al president ni que aquest hagi proposat mesures socials que es necessiten amb urgència a Igualada i la Conca.

El regidor portaveu d’Igualada Som-hi, Jordi Cuadras, afirma que “hem vist amb decepció la visita de Torra per la falta de mesures socials i per la inconcreció dels anuncis fets. La situació és prou greu i preocupant com per ser molt més seriosos a l’hora de fer anuncis. No es pot donar l’esquena als problemes socials que hi ha ni als que hi haurà. Tenim moltes dades preocupants i un exemple que demostra el moment preocupant que vivim és que s’han doblat els usuaris del banc de d’aliments d’Igualada. Estem veient només la punta de l’iceberg de la situació social greu que viuen moltes famílies i cal una aposta urgent i això hem de reclamar, com a ciutat, a Quim Torra i a totes les administracions superiors”.

Cuadras recorda que “fa setmanes que alertem que calen mesures de xoc socials i modificar el Pressupost de l’Ajuntament per donar-hi resposta. L’estiu és aquí i cal plantejar una agenda d’estiu ambiciosa per donar una àmplia oferta d’activitats tots els mesos d’estiu, contractar més monitors que els altres anys i oferir més espais que els altres anys amb l’obertura de les escoles i els seus patis, que són propietat de l’Ajuntament, perquè puguin acollir els casals amb totes les mesures de distància i seguretat. Els infants necessiten aquest acompanyament”.

Entre altres accions que Igualada Som-hi ja va concretar fa quatre setmanes al Pla de 35 mesures socials i econòmiques que la formació va proposar, demanen al president de la Generalitat que mantingui les beques menjador durant tot l’estiu per garantir l’àpat de tots els infants que abans d’aquesta crisi ja es trobaven en una situació de vulnerabilitat. Cuadras resumeix que “lamentem i no entenem que Castells i Torra hagin obviat l’àmbit social en una visita que pretenia ser tant significativa”.

Pel que fa a l’1,5 milions anunciats pel comerç, Igualada Som-hi demana saber la concreció de les mesures a les quals anirà aquest import i proposa destinar-ho a crear una targeta local per promoure el petit comerç i restaurants locals per promoure les compres. A partir d'un fons aportat per l'administració pública, el comerciant pot fer descomptes als compradors. La part descomptada l'aportaria aquest fons i es mantindria a la targeta del client per a fer una altra compra local. El comprador la podrà utilitzar per fer una altra compra i així successivament tot entrant en una roda en la qual es fomentin les compres locals.

La regidora d’Igualada Som-hi Montse Montaña remarca que “el compromís d’Igualada Som-hi és treballar la reconstrucció de manera conjunta a través de la Taula Social i la Taula Econòmica convocada pel mateix govern. Demanem que s’expliqui quin paper tindran aquestes taules municipals si les decisions es prenen en l’àmbit de la Conca. És una concepció que compartim però si ha de ser així, demanem que les taules de la reconstrucció tinguin un àmbit de Conca si de veritat el govern vol comptar amb l’oposició”.


Tornar a la pàgina principal