Logo Igualada Som-hi

Igualada Som-hi entra al Parlament una petició perquè la Generalitat doni explicacions dels 100.000 euros gastats en el lloguer de l’edifici buit del Passeig

El grup municipal d’Igualada Som-hi (PSC - Comuns - Igualada Oberta) ha entrat una petició al Parlament de Catalunya perquè el govern de la Generalitat doni explicacions sobre els 100.000 euros que porta pagats pel lloguer d’un edifici buit del Passeig. Es tracta de l’edifici Cíclope on hi ha d’anar les oficines del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC). La formació d’esquerres i progressista ha entrat per registre un document amb tot de preguntes perquè el Departament d’Afers Socials i el conseller Chakir El Homrani presenti un informe sobre els diners gastats en el lloguer, expliqui quina és la justificació de portar pagats 21 mesos de lloguer sense cap ús i actuï amb celeritat per a posar en marxa les obres de les noves oficines del SOC.

Els regidors d’Igualada Som-hi Jordi Cuadras, Montse Montaña, Quim Roca i Irene Gil han estat al Parlament per a registrar la petició que el govern de la Generalitat ha de respondre en els propers mesos a la comissió del Departament d’Afers Socials. Cuadras explica que “fa dues setmanes vam destapar aquest assumpte i ens agrada ser conseqüents. Per això hem treballat totes les vies perquè la Generalitat expliqui què passa i per demanar-li que activi amb urgència les obres de construcció de les noves oficines del SOC a la ciutat. Treballem per Igualada i per això hem portat aquest assumpte fins a la màxima òrgan de representació que té Catalunya com és el Parlament on el govern ret comptes”.

Igualada Som-hi també va portar la qüestió al ple de l’Ajuntament d’Igualada de la setmana passada amb una moció que va rebre el suport de tots els grups, excepte ERC, Poble Actiu-CUP i Ciutadans. El mateix departament d’Afers Socials ha explicat en premsa que hi ha endarreriments en la licitació del projecte i que també s’havia interromput per la creació de la vegueria del Penedès. Igualada Som-hi considera que són “excuses que no justifiquen els 100.000 euros que de moment ja es porten llençats en el lloguer des del març de l’any 2018 a raó de 4.719 euros mensuals, ni tampoc justifiquen el continu endarreriment de projecte que estava previst tenir-lo fet fa dos anys”.

Jordi Cuadras conclou que “aquest tema és una mostra més de que Catalunya té un govern que no governa: què hauríem pogut fer a Igualada i a l’Anoia si els 100.000 euros que el SOC ha destinat a pagar el lloguer d’un edifici buit s’haguéssin destinat a polítiques actives d’ocupació?”.


Un nou pols d’activitat al Passeig

Per Igualada Som-hi, la ubicació de les oficines del SOC a l’edifici Cíclope del Passeig Verdaguer on abans hi havia Mobles la Fàbrica, serien un element afegit al revulsiu que ha de viure aquella zona els propers anys. Jordi Cuadras ha obert la mirada i ha explicat que “dins el nostre model de ciutat, creiem que la zona de la Masuca-Passeig pot esdevenir un futur centre de la ciutat. Les oficines del SOC són un element més que, al costat del Mercat, els Jutjats, l’Hospital de Dia Sant Jordi, el residencial ViuB, el futur campus i residència universitària a l’antic Hospital i la projectada connexió de la Ronda Sud al Rec, faran consolidar tota una zona de serveis. Recordem que preveient tot això, al programa electoral d’Igualada Som-hi ja ens vam avançar amb la proposta d’instal·lar unes rampes mecàniques al primer tram del carrer Lleida per facilitar la mobilitat a peu amb el nord de la ciutat davant la necessitat que moltes ciutadanes i ciutadans tindran d’accedir-hi fàcilment”.

Cuadras destaca que “amb el SOC i la resta d’equipaments que hi ha i els que està previst que hi hagi, el passeig Verdaguer pot tornar a ser un espai ple d’activitat després que els darrers anys hagi patit canvis amb el tancament de Correus i l’Hotel Ciutat d’Igualada o el trasllat de l’Hospital”.


Tornar a la pàgina principal