Logo Igualada Som-hi

Igualada Som-hi detalla la instal·lació de plaques fotovoltaiques als equipaments municipals que va aconseguir incloure al Pressupost

El grup municipal d’Igualada Som-hi ha explicat el pla que va aconseguir incloure al Pressupost de l’Ajuntament per aquest 2020 per a convertir els equipaments municipals en autogeneradors d’energia. Es tracta d’una atrevida aposta per a instal·lar plaques fotovoltaiques als equipaments i que passin a consumir energia neta. La inversió total és de 300.000 euros i les primeres plaques ja s’han instal·lat a l’Espai Cívic Centre. Les següents seran a la piscina de les Comes i a l’escola Emili Vallès.

El regidor portaveu d’Igualada Som-hi, Jordi Cuadras, afirma que “vam aconseguir incloure aquesta contundent inversió en plaques fotovoltaiques per fer durant aquest 2020 i per lluitar contra l’emergència climàtica. El municipalisme verd és un dels pilars del model de ciutat d’Igualada Som-hi i per això ho vam marcar com una prioritat a l’hora de decidir quines polítiques volíem treballar per incloure al Pressupost. Ara veiem els resultats”.

Cuadras explica que, amb aquesta aposta, l’energia dels equipaments municipals passarà a ser neta. En el cas de l’Espai Cívic Centre, per exemple, s’estalviaran 11 tones de C02 a l’atmosfera, que és l’equivalent a la combustió anual de 5 tones de fuel. A més, hi haurà un estalvi econòmic per l’Ajuntament i l’energia sobrant es posarà a disposició de la xarxa. El regidor portaveu d’Igualada Som-hi recorda que “entitats ecologistes com Greenpeace demanen que l’administració actuï d’exemple per promoure l’energia neta i això hem fet a Igualada. Els vots que vam obtenir a les eleccions, tot i ser a l’oposició, tenen rèdit i són d’utilitat amb polítiques al servei de la ciutat com aquesta aposta per les plaques fotovoltaiques perquè Igualada faci passos endavant per a ser una ciutat verda i sostenible”.

La regidora d’Igualada Som-hi, Montse Montaña, recorda que “la lluita contra l’emergència climàtica és globlal i local i ens interpel·la a totes i a tots. A més d’aconseguir convertir els equipaments municipals en autogeneradors d’energia, també hem abanderat diverses apostes per ser una ciutat verda amb la proposta de crear una Agenda d’Acció Climàtica a nivell local, la reclamació que finalment s’ha fet de tancar el trànsit la Rambla de Sant Isidre, la proposta d’establir una xarxa de carrers a velocitat 20km/h amb prioritat per a vianants i bicicletes, millorar les dades de reciclatge o demanar camins segurs i verds per arribar a les escoles, entre d’altres accions”.

D’altra banda, Igualada Som-hi (PSC - Comuns - Igualada Oberta) també va demanar al Ple del mes de gener que l’Ajuntament estudiï impulsar un programa d’ajudes perquè les comunitats de veïns puguin instal·lar plaques fotovoltaiques.


Tornar a la pàgina principal