Logo Igualada Som-hi

Igualada Som-hi denuncia que la ciutat està bruta i que hi ha un “descontrol” dels 2 milions d’euros que l’Ajuntament paga de més

El grup municipal d’Igualada Som-hi (PSC - Comuns - Igualada Oberta) ha denunciat la brutícia de la ciutat. En el marc de les visites periòdiques que la formació progressista fa als barris de la ciutat constata una manca de neteja a moltes zones i demana al govern de Junts que “reaccioni”. Això passa després que el 2018 l’Ajuntament aprovés una modificació de contracte per pagar gairebé mig milió d’euros més cada any per la neteja fins el 2022. Així que es paguen prop de 2 milions d’euros més dels contractats inicialment i Igualada Som-hi afirma que “no hi ha cap millora” i que “aquests diners estan sense control”.

El regidor portaveu d’Igualada Som-hi, Jordi Cuadras, denuncia que “l’Ajuntament està pagant mig milió d’euros més cada any per tenir la ciutat més neta i passa justament el contrari: cada vegada Igualada està més bruta. Demanem al govern que controli la planificació de la neteja perquè aquest mig milió d’euros més que es va aprovar el 2018 vulgui dir tenir la ciutat més neta i no més bruta. Sinó ens preguntem: per què es va aprovar pagar aquesta quantitat que no es trobava recollida en el contracte? Hi ha un descontrol d’aquests 2 milions d’euros de més”.

Igualada Som-hi demana explicacions al govern de Marc Castells, que al seu moment ja es va quedar sol aprovant un augment del contracte de neteja fa tres anys. Cuadras es pregunta: “On han anat a parar aquests diners, els prop de 2 milions d’euros de més que Igualada paga per la neteja viària de la que estipulava el contracte? La ciutadania no percep cap millora, només cal passejar per Igualada i veure-ho. Hi ha una mala gestió i una mala planificació”.

La formació que integren PSC, Comuns i el grup ciutadà Igualada Oberta, reconeix l’esforç de les treballadores i treballadors del servei de neteja de la ciutat però reclama que el govern treballi per tal que la distribució de tasques i l’establiment de zones prioritàries sigui fet a partir de les necessitats detectades en molts barris i no des d’un despatx a l’Ajuntament: “Cal trepitjar el carrer i escoltar les veïnes i veïns per saber les mancances i com resoldre-les”, afirma la formació progressista.

Jordi Cuadras recorda que “volem que Igualada sigui neta. Una ciutat neta i endreçada és una ciutat on s’hi viu bé. En aquests moments això no és així i cal corregir-ho. La deixadesa en la gestió per part del govern es reflecteix en una deixadesa en moltes zones d’Igualada. La ciutadania paga impostos per tenir serveis, equipaments i també un entorn net. El que està passant no és només un problema d’incivisme, és un problema de mala gestió del govern. Cal un canvi de rumb urgent i tenir una ciutat neta”.


Tornar a la pàgina principal