Logo Igualada Som-hi

Igualada Som-hi denuncia els incompliments del govern amb el Centre Cívic Nord i en reclama l’obertura pels barris del Poble Sec i Set Camins

El grup municipal d’Igualada Som-hi (PSC - Comuns - Igualada Oberta) lamenta que el Centre Cívic Nord segueixi acumulant endarreriments. Un cop les obres de l’edifici fa gairebé un any que estan acabades, l’equipament continua tancat enmig d’un descampat ple d’herbes i segueix sense estar inclòs dins la programació d’activitats dels equipaments cívic que aquesta setmana estrenen el nou trimestre. La formació d’esquerres i progressista demana al govern de Junts per Igualada que faci possible la seva obertura i rendibilitzi els 3 milions d’euros que ha costat.

Cuadras denuncia la poca previsió del govern de Marc Castells i els incompliments reiterats en l’obertura de l’equipament: “Abans de les eleccions municipals, Castells va prometre que l’equipament entraria en funcionament al setembre de l’any 2019. Després, aquesta promesa va ser canviada i va assegurar que estaria en marxa a finals del 2020. Fa un any i mig que les veïnes i veïns del Poble Sec i Set Camins podrien estar fent servir l’equipament i està tancat i barrat. Entenem la situació de pandèmia actual però els incompliments ja fa dos anys que duren”.

El regidor portaveu d’Igualada Som-hi afegeix que “veiem que per Marc Castells Igualada potser ja no és una prioritat i que està pensant en el Parlament. Però reclamem un alcalde centrat en la ciutat i en resoldre els problemes de la gent i garantir el funcionament de la ciutat i els seus serveis i equipaments. Els dos anys d’endarreriments al Centre Cívic Nord són un símptoma d’abandonament de la gestió del dia a dia”.

Jordi Cuadras, afirma que “el Centre Cívic Nord ha de convertir-se en un espai de referència per les veïnes i veïns del Poble Sec i Set Camins. En un moment en el qual la ciutat necessita espais per a descongestionar activitats i garantir la seguretat davant la pandèmia de la Covid-19, és incomprensible veure com van passant els mesos i el Centre Cívic Nord està acabat però tancat”. Actualment s’hi estan fent uns petits treballs exteriors per habilitar-lo com a centre de votació pel 14-F però sense preveure’n, de cap manera, la seva obertura final.

Igualada Som-hi considera el Centre Cívic Nord és crucial per completar el mapa d’equipaments cívics de la ciutat, ja que se sumarà al Centre Cívic de Fàtima, a l’Espai Cívic Centre, al Casal Cívic Montserrat i al Casal del Passeig. La regidora de la formació d’esquerres i progressista, Montse Montaña destaca que “es tracta d’un equipament que pot fer possible la descentralització d’activitats i donar un impuls important als barris del nord de la ciutat. I un equipament intergeneracional, ja que té previst, per exemple una sala de lectura i estudi que ajudaria a descongestionar la Biblioteca Central quan arriben les èpoques d’exàmens”.


Tornar a la pàgina principal