Logo Igualada Som-hi

Igualada Som-hi demana que la Capital de la Cultura Catalana 2022 serveixi per a definir una política cultural amb les entitats

Tal i com han fet tots els grups polítics amb representació a l’Ajuntament d’Igualada per unanimitat, Igualada Som-hi (PSC - Comuns - Igualada Oberta) ha donat suport a que la ciutat opti a ser Capital de la Cultura Catalana a l’any 2022. La formació d’esquerres i progressista, però, ha demanat que aquest no sigui un simple títol i que la ciutat aprofiti l’ocasió per a plantejar un debat cultural de fons per a definir de manera clara quina és la política cultural de la ciutat amb la participació d’entitats i l’Ajuntament.

El regidor portaveu d’Igualada Som-hi, Jordi Cuadras, creu que “és una oportunitat per afrontar un debat al voltant de la cultura que la ciutat ha deixat passar els darrers anys i definir, entre totes i tots, la política cultural. A Igualada hi ha molts actes a l’agenda però, com reconeixen diferents agents del sector, això no és sinònim de que la ciutat tingui una política cultural clara i definida”.

Igualada Som-hi planteja tres àmbits d’actuació: equipaments, participació i activitats. Pel que fa a equipaments proposa plantejar el futur d’espais sense activitat com la Igualadina Cotonera, encarrilar el pendent Museu del Tèxtil projectat a la Sala de les Encavallades del Museu, mesures per a descongestionar el Teatre Municipal l’Ateneu i recuperar l’ús cultural de l’Escorxador. Pel que fa a les entitats, demana que la política cultural de la ciutat estigui consensuada i per a fer-ho proposa la recuperació d’un espai de participació com era l’Institut Municipal de Cultura i afrontar debats oberts com el de la Festa Major.

Pel que fa a les activitats, portar la cultura als barris d’acord amb el teixit associatiu de cada zona, impulsar cicles de música en l’àmbit de la música clàssica i altres gèneres, marcar els criteris expositius per a especialitzar la Sala Municipal, el Museu i la Biblioteca i coordinar la programació cultural de la Conca d’Òdena. També demana que es creï una targeta que garanteixi que la cultura sigui accessible a tothom, independentment de la seva situació social o econòmica i que sigui un dret que arribi a totes les ciutadanes i ciutadans. D’altra banda, la redacció de la història d’Igualada és una demanda de diferents acadèmics que Igualada Som-hi també planteja. La formació d’esquerres i progressista portarà totes aquestes demandes a la comissió que es crearà per a planificar la Capital de la Cultura Catalana 2022 a la qual opta Igualada.

 


Tornar a la pàgina principal