Logo Igualada Som-hi

Igualada Som-hi considera “imprescindible” l’ampliació de l’Institut Milà i Fontanals per evitar que centenars d’alumnes es quedin sense plaça

El grup municipal d’Igualada Som-hi (PSC - Comuns - Igualada Oberta) reclama l’ampliació de l’Institut Milà i Fontanals i que la Generalitat escolti la demanda de la ciutat. Després que el curs passat quedessin fora del centre 250 alumnes per manca de places i que aquest curs les primeres previsions apuntessin a 300 alumnes sense plaça, la formació progressista reclama al Departament d’Educació que faci les obres d’ampliació.

En aquest sentit, Igualada Som-hi ha portat a votació del Ple de l’Ajuntament una moció per obtenir un acord de ciutat que faci possible anar amb una sola veu a defensar l’ampliació. La moció, que va ser votada a favor per tots els grups polítics de l’Ajuntament, reclama “sol·licitar al Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya la posada en marxa de les obres d’ampliació de l’Institut Milà i Fontanals d’Igualada perquè pugui augmentar les places i donar cabuda a la demanda existent”, entre altres punts.

 

El regidor portaveu d’Igualada Som-hi, Jordi Cuadras, explica que “davant un atur de la nostra comarca en el qual hi ha més de 8.000 persones sense feina i un 70% no tenen cap formació més enllà de l’ESO, per una manca de planificació de la Generalitat s’estigui deixant fora centenars de persones que voldrien formar-se. Ens preocupa la situació a la qual es deixa aquests alumnes que quedaran fora sense cap opció de formar-se i, per tant, amb moltes dificultats per accedir al mercat laboral quan el que voldrien és accedir a aquests estudis. És una situació que, amb les dades de desocupació que tenim, no ens podem permetre”.

Cuadras afegeix que “deixant fora tants alumnes es deixen fora projectes vitals, optimisme i la il·lusió d’aquelles persones que havien decidit poder formar-se per tenir oportunitats laborals. Diversos joves ens han fet arribar la seva inquietud i impotència, com a territori no ens podem permetre que això estigui passant. Des de l’administració es demana les persones que es formin per tenir accés a una feina o que es reciclin per poder adaptar-se a nous perfils laborals i és incoherent que després no s’ofereixin les eines per a poder-ho fer”.

La formació que integren PSC, Comuns i el grup ciutadà Igualada Oberta, espera que el Departament d’Educació escolti la ciutat i la necessitat d’ampliar l’Institut Milà i Fontanals perquè pugui absorbir tota la demanda i continuar sent un dels centres de referència de formació professional de tot Catalunya, ja que compta amb un grau d’inserció ronda el 70%.


Tornar a la pàgina principal