Logo Igualada Som-hi

Igualada Som-hi celebra l’èxit de la prova pilot al carrer d’Òdena per fer-lo de vianants i ja espera que també es faci els dissabtes

El grup municipal d’Igualada Som-hi (PSC - Comuns - Igualada Oberta) destaca l’èxit que ha tingut el primer diumenge de prova pilot al carrer d’Òdena per a fer-lo de vianants. Aquesta és una de les mesures que la formació progressista va aconseguir incloure al Pressupost de l’Ajuntament per aquest 2021 i celebra que ja s’hagi impulsat i que moltes persones hagin aprofitat per a passejar-hi a peu i en bicicleta.

El regidor portaveu d’Igualada Som-hi, Jordi Cuadras, ha participat de la prova pilot juntament amb la resta de regidors de la formació i afirma que “el primer diumenge de prova pilot ha estat molt positiu i celebrem que les nostres propostes tinguin un retorn a la ciutadania. El proper pas ha de ser ampliar la prova als dissabtes perquè el comerç se’n pugui beneficiar en una aposta clara per la mobilitat verda i per la dinamització comercial del centre de la nostra ciutat”.

Cuadras destaca que “si les proves pilot confirmen l’encert de la mesura, dins el nostre model de ciutat ens imaginem el carrer d’Òdena com el carrer de Sant Magí: un eix de vianants i de comerç ple de vida. Amb aquesta actuació, el carrer d’Òdena es convertiria en un eix directe de comunicació amb el centre de la ciutat i, després de pacificar la Rambla de Sant Isidre, completaria l’illa de vianants tot facilitant un recorregut a la ciutadania per a passejar i també accedir al comerç amb tranquil·litat”. Jordi Cuadras insisteix en que “no ens inventem res, les ciutats de tot el país i de tot Europa tenen grans illes de vianants que les fan ser ciutats vives. Està demostrat que un carrer de vianants és sinònim d’èxit. Malgrat que pugui generar debat a l’inici, cap ciutat ha desfet un carrer de vianants”.

La formació que integren PSC, Comuns i el grup ciutadà Igualada Oberta recorda que la prova pilot al tram sud del carrer d’Òdena per a fer-lo de vianants és una aposta per la mobilitat verda en un context d’emergència climàtica: “No volem que Igualada quedi enrere respecte altres ciutats i volem que el centre de la ciutat sigui atractiu. A més, la proposta pel carrer d’Òdena és una demanda que ens van fer arribar diversos comerciants i esperem que ben aviat es pugui ampliar als dissabtes”.


Tornar a la pàgina principal