Logo Igualada Som-hi

Igualada Som-hi celebra haver ajudat 900 persones amb les Targetes de Compra Local per gent a l’atur que va aconseguir impulsar

El grup municipal d’Igualada Som-hi (PSC - Comuns - Igualada Oberta) valora “molt positivament” el funcionament i resultats de la Targeta de Compra Local per persones a l’atur que va aconseguir impulsar, ja que és una de les mesures que va incloure al Pressupost del 2021 tot condicionant el govern de la ciutat. Un cop acabat l’any, la partida de 250.000 euros que hi havia disponible per totes les persones que l’havien sol·licitat ja s’ha gastat pràcticament en la seva totalitat. La targeta, que la podien demanar totes les persones a l’atur, va ser entregada a 899 persones i s’hi van adherir 168 comerços.

El regidor portaveu d’Igualada Som-hi, Jordi Cuadras, afirma que “haver pogut ajudar a gairebé 900 persones que es troben o es trobaven sense feina i, per tant, tenien una situació econòmica difícil, ens omple de satisfacció. Valorem molt positivament com ha funcionat la iniciativa i haver estat útils, des de l’oposició, en proposar i aconseguir aquesta mesura d’ajuda a les persones a l’atur i de reactivació pel comerç”. Cuadras remarca que “és un exemple més de la política útil que PSC, Comuns i el grup ciutadà Igualada Oberta practiquem a l’Ajuntament tot proposant i fent possible projectes que fan avançar la nostra ciutat aprofitant que el govern de Junts es troba en minoria”.

El portaveu a l’oposició de l’Ajuntament afirma que “és una proposta que vam fer amb l’objectiu d’ajudar, amb una mateixa mesura, les persones sense feina i el comerç local. Era una prioritat, per nosaltres, que aquestes persones poguessin tenir una ajuda directa per part de l’Ajuntament, en aquest cas en forma de Targeta de Compra Local que, alhora, ha estat una ajuda també pel comerç, ja que tots els diners han anat a parar a les botigues que s’han adherit a la iniciativa. Ajudar el comerç local vol dir fer una ciutat viva i dinàmica i això ho tenim molt clar: necessitem un comerç fort i les Targetes de Compra Local han injectat tots aquests diners en compres a aquest comerç”.

Les Targetes de Compra Local amb el crèdit carregat per cada persona que les sol·licitava es podien fer servir durant tot el 2021 i per a preservar l’anonimat de l’usuari i evitar estigmes, tenien la mateixa estètica i funcionament que una targeta de crèdit convencional.

Jordi Cuadras demana al govern de Marc Castells que mantingui la iniciativa durant aquest 2022: “Nosaltres vam donar la idea, la vam fer possible i s’ha demostrat que ha funcionat. Demanem que es repeteixi i que pugui tornar a tenir uns bons resultats. És un esforç que té un doble resultat: ajudar les persones sense feina i ajudar el petit comerç”.


Tornar a la pàgina principal