Logo Igualada Som-hi

Igualada Som-hi celebra haver aconseguit que el govern redacti el Pla Local de Seguretat i demana acabar amb el “descontrol”

El grup municipal d’Igualada Som-hi (PSC - Comuns - Igualada Oberta) va destapar al mes de novembre que Igualada no tenia Pla Local de Seguretat ja que el govern no l’havia fet, tot i prometre’l el 2012. Sis mesos després, el govern de Junts ja ha demanat la subvenció a Diputació de Barcelona per a redactar-lo i la formació progressista ho celebra però lamenta el retard de deu anys.

El regidor portaveu d’Igualada Som-hi, Jordi Cuadras, explica que “celebrem que haver denunciat públicament la situació hagi servit perquè el govern reaccioni i elabori el Pla Local de Seguretat. Recordem que va ser el mateix govern de Marc Castells qui, al 2012, va dir que el faria i 10 anys després no està fet. Hem hagut de ser nosaltres qui hem posat el tema sobre de la taula i veiem com el govern ha esmenat la seva inacció dels darrers 10 anys en aquesta qüestió. A partir d’aquí ens oferim a actuar amb responsabilitat i acordar-ne un amb els diferents actors implicats. La seguretat no és un tema de partits, sinó que és un tema de ciutat on tots hem de ser capaços d’aportar propostes per resoldre la inseguretat que pateixen molts barris”.

Cuadras detalla que “volem que es redacti aquest Pla perquè la ciutat estigui més preparada per reaccionar davant els problemes de seguretat amb accions preventives i ordenades en el temps per intentar evitar el punt al qual hem arribat els darrers mesos. Aquest Pla hauria d’haver estat fet des de fa 10 anys i demanem que es faci perquè així ho marca la Llei d’Ordenació del Sistema de Seguretat de Catalunya”.

La formació que integren PSC, Comuns i el grup ciutadà Igualada Oberta denuncia la sensació d’inseguretat que viuen moltes veïnes i veïns de diferents barris ja sigui per robatoris, actes vandàlics, baralles o sorolls i incivisme les nits dels cap de setmana. Igualada Som-hi demana actuar urgentment perquè la situació no vagi a més i acabar amb la sensació de “descontrol” que molta part de la ciutadania té.

Igualada Som-hi lamenta que “en certs moments Igualada sigui una ciutat sense llei” i demana que el Pla marqui les accions per “erradicar la sensació d’inseguretat que hi ha”. La formació progressista recorda que aquest no és un tema de partits, sinó que és un tema de ciutat i referma la seva voluntat de mà estesa per a trobar solucions. Jordi Cuadras remarca que “la seguretat a l’espai públic és sinònim de treballar per la igualtat i la llibertat. Si no garantim que l’espai públic sigui segur, que és l’espai de totes i tots, estem retallant la llibertat a sentir-nos iguals i sentir-nos que en podem fer ús a qualsevol moment del dia sense por”.


Tornar a la pàgina principal