Logo Igualada Som-hi

Igualada Som-hi celebra el primer aniversari del seu naixement consolidant-se com el punt trobada de l’esquerra progressista

L’11 de desembre del 2018 es va anunciar la creació d’Igualada Som-hi com a punt de trobada de l’esquerra progressista de la ciutat amb l’acord de PSC, Comuns i el grup ciutadà Igualada Oberta per a formar un nou espai polític de suma i canvi per a concórrer les eleccions municipals del 26 de maig. Un any després, Igualada Som-hi ha celebrat el primer any de la seva creació amb un sopar a l’Ateneu Igualadí amb diversos membres de l’equip i els regidors a l’Ajuntament Jordi Cuadras, Montse Montaña, Quim Roca i Irene Gil.

La valoració d’aquest primer any és altament positiva, no només per haver obtingut la confiança de gairebé 4.000 ciutadanes i ciutadans d’Igualada a les eleccions després d’una intensa precampanya i campanya electoral, sinó que també pel treball desenvolupat a l’Ajuntament on Igualada Som-hi abandera les polítiques d’esquerres i progressistes des de l’oposició.

En aquest sentit, en pocs mesos, Igualada Som-hi ja ha aconseguit introduir polítiques que feia 8 anys que no s’aplicaven a la ciutat i que milloraran la vida de la gent com la creació de la quarta escola bressol municipal, la creació de nou habitatge públic municipal, la instal·lació de plaques fotovoltaiques als equipaments municipals per a lluitar contra el canvi climàtic o l’ampliació de les ajudes per pagar l’IBI a persones aturades de llarga durada properes a la jubilació. D’altra banda, també ha posat sobre de la taula la manca d’inversions als barris, la necessitat d’una planificació urbanística per a tota la ciutat i no només pel Rec, els 100.000 euros que paga la Generalitat de lloguer per un edifici buit del Passeig, la demanda d’ampliar els horaris de la Hispano a l’estiu i el Nadal o la introducció de criteris socials, LGTBI i mediambientals a les bases de subvencions per entitats.

El portaveu Jordi Cuadras ha explicat que “volem donar les gràcies a tothom qui ha fet possible aquest primer any d’activitat, compromís i treball per la ciutat que estimem. Hem demostrat que som un projecte 100% municipalista amb idees per la ciutat i amb vocació de govern. L’esquerra progressista som útils quan governem però també volem ser útils quan estem a l’oposició, com ara, per a millorar la qualitat de vida de les ciutadanes i ciutadans d’Igualada amb polítiques al seu servei que formen part del nostre model de ciutat”.

Cuadras destaca que “Igualada Som-hi va néixer com una gran abraçada a la ciutat perquè representa la diversitat d’Igualada. Aquest segueix sent un dels eixos del nostre treball: representar la Igualada diversa, a tots els igualadins i igualadines tinguin els recursos que tinguin, hagin nascut on hagin nascut, visquin al barri que visquin, estimin a qui estimin i se sentin com se sentin. Treballem per a tothom i per representar cada dia a més gent”.

La regidora Montse Montaña destaca que “creiem en la política municipal com a espai de transformació d'allò que tenim més a prop i sabem que l'esquerra progressista pot transformar la ciutat quan és capaç de trobar espais amplis com és Igualada Som-hi. Fa un any vam néixer des de la suma de dos partits i d’un grup ciutadà i no hem parat de sumar per Igualada tot compartint un objectiu comú”.


Tornar a la pàgina principal