Logo Igualada Som-hi

Igualada Som-hi aporta solucions de Bilbao per resoldre les incidències de les escales de Sant Magí i l’ascensor de Fàtima

El grup municipal d’Igualada Som-hi (PSC - Comuns - Igualada Oberta) ha posat sobre de la taula diferents solucions per a garantir el funcionament de les escales mecàniques del carrer de Sant Magí i l’ascensor de Fàtima. Després de la denúncia que la formació d’esquerres i progressista va fer la setmana passada tot demanant mesures contundents al govern de Marc Castells, aquesta setmana Jordi Cuadras ha posat diferents propostes sobre de la taula, un cop analitzats en profunditat els contractes de manteniment que té l’Ajuntament per aquestes dues infraestructures: “No pot ser que faci 5 setmanes que l’ascensor no funciona i que les escales fallin contínuament. Estem preocupats pel mal servei que es dona als veïns i veïnes que ho necessiten pel seu dia a dia i per això ens hem arremangat per a trobar solucions. Cal anar al fons de l’assumpte i esperem que el govern apliqui aquestes mesures perquè la situació actual és inadmissible”.

Les propostes d’Igualada Som-hi es fan a partir de les consultes que la formació ha fet amb el govern de Bilbao, ciutat que la formació va visitar durant la precampanya i que compta escales mecàniques i ascensors al carrer. Cuadras proposa la revisió dels contractes de manteniment de les dues instal·lacions que s’allarguin dels 2 anys de durada actuals fins als 5 anys, ja que sinó l’empresa no amortitza les inversions que pot fer en el manteniment i deixa de fer-les.

Igualada Som-hi proposa que en aquests contractes s’introdueixin diferents clàusules per a garantir el funcionament com establir un temps de resposta davant de cada incidència per sota dels 30 minuts pels avisos urgents i per sota de les dues hores pels no urgents. Com fa Bilbao, Igualada Som-hi també demana que, per contracte, l’empresa estigui obligada a tenir les peces de reparació de la instal·lació en estoc i que no passi com ara que les han de portar de l’estranger i triguen diverses setmanes amb les instal·lacions parades.

D’altra banda, Igualada Som-hi també demana que el contracte de l’ascensor de Fàtima no quedi inclòs en el contracte de tots els ascensors dels equipaments municipals, ja que té unes peculiaritats molt diferents. També demana que l’Ajuntament tregui a concurs un mateix paquet per al manteniment de les escales mecàniques i l’ascensor per a garantir que hi puguin concórrer empreses especialitzades en infraestrucures a l’espai públic i no ho faci de manera separada com passa ara.

Igualada Som-hi ha pogut comprovar, a partir dels contactes fets amb el govern de Bilbao, que el que passa a Fàtima i Sant Magí no només és un problema d’incivisme i que cal que el govern afronti la qüestió amb uns contractes de manteniment que resolguin els problemes que ara hi ha. Jordi Cuadras explica que “no ens podem quedar de braços plegats dient que tot és un problema d’incivisme, cal revisar els contractes de manteniment i introduir totes aquestes mesures que hem treballat perquè l’ascensor i les escales funcionin. Si en altres ciutats funcionen per què a Igualada no?”.


Tornar a la pàgina principal