Logo Igualada Som-hi

Igualada Som-hi anuncia que les persones a l’atur tenen fins el 31 de maig per sol·licitar la Targeta de Compra Local

Fins el 31 de maig, les persones en situació d’atur i que encara no hagin sol·licitat la Targeta de Compra Local encara poden fer-ho a l’Ajuntament. El grup municipal d’Igualada Som-hi (PSC - Comuns - Igualada Oberta), que va aconseguir introduir aquesta proposta al Pressupost 2021, recorda que es tracta d’unes targetes de crèdit de 100 euros que serveixen per comprar als comerços adherits a la iniciativa i que ja estan identificats amb un adhesiu blau i verd a les seves portes. Per a preservar l’anonimat de l’usuari i evitar estigmes, les targetes tenen la mateixa estètica i funcionament que una targeta de crèdit convencional i servirà per fer compres fins a finals d’any.

La Targeta la poden sol·licitar totes les persones que es trobin en situació d’atur i que estiguin donades d’alta al SOC des de, com a mínim, abans del dia 1 de febrer del 2021, i empadronades a Igualada amb una antiguitat mínima del 31 de gener del 2021. La sol·licitud de la Targeta es pot fer per via telemàtica a tramits.igualada.cat/Ciutadania amb la paraula clau “targeta comerç” o presencialment a l’Oficina d’Atenció Ciutadana del mateix Ajuntament amb cita prèvia demanada al 93 803 19 50. El termini per fer la sol·licitud acaba el dilluns 31 de maig. Encara que el termini segueixi obert, en aquests moments ja s’estan repartint les targetes entre les persones que les han sol·licitat al llarg de les darreres setmanes.

El regidor portaveu d’Igualada Som-hi, Jordi Cuadras, afirma que “és una proposta que vam fer al govern amb l’objectiu d’ajudar, amb una mateixa mesura, a les persones que s’han quedat sense feina i al comerç local. Hem de recordar que l’atur de la ciutat ha crescut en més de 600 persones des de l’inici de la pandèmia arribant fins a les 2.900 en aquests moments i per nosaltres era una prioritat que aquestes persones poguessin tenir una ajuda directa per part de l’Ajuntament, en aquest cas en forma de Targeta de Compra Local”.

Cuadras afegeix que “ja hem rebut les primeres valoracions molt positives tant de persones a l’atur que ja han pogut comença a fer servir la targeta com de comerços locals que s’han adherit a la iniciativa. Estem molt satisfets de veure que aquelles propostes que fem des del PSC, Comuns i el grup ciutadà Igualada Oberta, es posen en marxa i som útils a la ciutadania. Esperem que el cercle de compra local que aconseguirem a través dels 270.000 euros de la mesura sigui una bona injecció econòmica que ajudi el comerç, els restaurants i les persones sense feina tot promovent les compres locals”.


Tornar a la pàgina principal