Logo Igualada Som-hi

Igualada Som-hi anuncia que, en dos anys, 262 habitatges ja tenen la bonificació de l’IBI per instal·lar plaques fotovoltaiques que va impulsar

El grup municipal d’Igualada Som-hi (PSC - Igualada Oberta) valora “molt positivament” el funcionament de la bonificació de l’IBI per instal·lar plaques fotovoltaiques a cases o comunitats de veïns de la ciutat que va aconseguir impulsar fa dos anys. Aquesta és una mesura que la formació progressista va aconseguir que es posés en marxa l’1 de gener del 2022 tot negociant-la amb el govern de Junts perquè formés part de les ordenances fiscals de l’Ajuntament. En només dos anys, ja l’han sol·licitat 262 habitatges i a tots ells se’ls bonifica el 50% de l’IBI durant 5 anys. El 2022 van ser 97 llars les que es van adherir a aquesta mesura i aquest 2023 han estat 165.


El cap de l’oposició de l’Ajuntament, Jordi Cuadras, afirma que “haver pogut ajudar 262 famílies a fer el pas cap a l’energia verda ens omple de satisfacció. Valorem molt positivament com està funcionat la iniciativa durant els dos primers any d’implementació i d’haver estat útils, des de l’oposició, en proposar i aconseguir aquesta mesura. Vam donar la idea, la vam fer possible i s’ha demostrat que funciona”. Cuadras remarca que “és un exemple més de la política útil i en positiu que practiquem a l’Ajuntament tot proposant i fent possible projectes que fan avançar la nostra ciutat aprofitant que el govern de Junts es troba en minoria”.


Per Jordi Cuadras, “la lluita contra l’emergència climàtica és un repte que ens interpel·la i cal que a nivell municipal fem totes les accions que estan al nostre abast per promoure la transició verda. Amb la bonificació de l’IBI que vam crear, estem donant un important incentiu perquè aquells particulars i comunitats de veïns que vulguin fer el pas a l’autoconsum i a la generació d’energia verda, puguin fer-ho. Volem una Igualada verda i aquesta mesura ens hi apropa”.


El regidor d’Igualada Som-hi Quim Roca recorda que l’acció està generant més ocupació per les empreses instal·ladores de plaques fotovoltaiques i remarca que “hem vist com en dois anys ja se n’han beneficiat 262 famílies i això ha fet que el consum d’energia verda a cases i comunitats de veïns hagi augmentat de manera considerable a la nostra ciutat gràcies a la bonificació de l’IBI que vam impulsar”.


La formació que integren PSC i el grup ciutadà Igualada Oberta ja va aconseguir al Pressupost del 2020 que els equipaments municipals d’Igualada instal·lessin plaques fotovoltaiques però recorden que, per a tenir una ciutat molt més verda i compromesa amb la lluita contra l’emergència climàtica, cal que les vivendes i comunitats de veïns també puguin fer aquest pas i estan convençuts que la bonificació del 50% de l’IBI durant 5 anys que ara compleix el seu segon any en vigor és una mesura que ho ha incentivat i ho continuarà incentivant. Tothom qui vulgui més informació al respecte, pot preguntar-ho al canal de Whatsapp d’Igualada Som-hi: 674 966 031.

 

Tornar a la pàgina principal