Logo Igualada Som-hi

Igualada Som-hi anuncia que els 15 habitatges municipals de lloguer assequible es faran al carrer Sant Carles, darrere el Mercat

El grup municipal d’Igualada Som-hi (PSC - Comuns - Igualada Oberta) ha anunciat que els 15 pisos de lloguer assequible que va aconseguir incloure al Pressupost de l’Ajuntament es faran al de Sant Carles número 58, al darrere del Mercat de la Masuca. La formació d’esquerres i progressista ha detallat que ja s’ha formalitzat el primer pas per a dur a terme el projecte com és l’adquisicó del solar, de 1.070 metres quadrats, on es construiran els habitatges.

En roda de premsa feta al punt on s’ubicaran els pisos, el regidor portaveu d’Igualada Som-hi, Jordi Cuadras, ha explicat que “aquest és un dia molt important per la ciutat perquè, després de 10 anys, Igualada tornarà a construir habitatge públic municipal. És un pas endavant per a garantir el dret a la vivenda per a famílies i col·lectius vulnerables i per això vam lluitar per incloure-ho al Pressupost”.

Cuadras recorda que “a la ciutat hi ha una situació d’emergència habitacional davant l’increment del preu dels lloguers que hi ha hagut els darrers anys per la manca d’oferta i l’existència de molts pisos buits i degradats. Des de l’Ajuntament cal posar totes les eines per a garantir el dret a la vivenda i les promocions d’habitatge públic són una eina que va en aquesta direcció i per això la vam plantejar fins que el govern va acceptar posar-la al Pressupost”.

La nova promoció d’habitatge públic del carrer de Sant Carles aconseguida per Igualada Som-hi se sumarà als pisos municipals que ja existeixen al carrer de la Soledat, a la plaça del Rei i al carrer Nards i que van ser construïts quan a la ciutat hi governava l’esquerra progressista. Com en totes aquests, la promoció serà desenvolupada per la Promotora Igualadina Municipal d’Habitatges (PIMHA).


Afrontar el repte de l’habitatge

Igualada Som-hi sempre ha denunciat que Igualada té un problema amb l’habitatge i que calen accions contundents per part de l’Ajuntament per a posar-hi solució. La formació d’esquerres i progressista, a més de fer possible la construcció dels 15 pisos que s’ubicaran al carrer de Sant Carles, també va aconseguir que per aquest any es doblessin les ajudes per a la rehabilitació de pisos buits que es puguin destinar a lloguer assequible i reactivar zones de la ciutat fosques i buides.

Jordi Cuadras recorda que “som l’únic grup de l’oposició que, a més de dir que calen polítiques d’habitatge a la ciutat, ens arremanguem per a fer-les possible. Nosaltres no ens limitem, com altres grups van fer al Ple de la setmana passada, a presentar mocions no resolutives tot reclamant habitatge assequible i a enviar notes de premsa, sinó que treballem per a fer realitats. Els 15 pisos que hi haurà al carrer Sant Carles o doblar les ajudes per a la rehabilitació que hem aconseguit en són una mostra. Reivindiquem la política útil, la capacitat de condicionar el govern per acordar i aconseguir polítiques al servei de la gent”.


Nova centralitat de la zona de la Masuca

Dins el model de ciutat d’Igualada Som-hi, Jordi Cuadras destaca que “la zona de la Masuca és una de les que ha de viure una transformació més important els propers anys amb la ubicació de diferents equipaments i vies de comunicació que haurien de potenciar la zona i donar un nou dinamisme al Mercat”. La ubicació dels 15 pisos públics en aquest punt de la ciutat s’afegeix als equipaments públics existents del Residencial Viu B1, del Mercat de la Masuca, de l’Hospital de Dia Sant Jordi i dels Jutjats. A equipaments públics previstos com el Campus Universitari de la Salut, la Residència d’estudiants i les oficines del SOC a l’edifici Cíclope, i a la connexió directa del carrer Misericòrdia amb la Ronda Sud per sobre el riu Anoia.


Tornar a la pàgina principal