Logo Igualada Som-hi

Igualada Som-hi anuncia el primer pas per a construir els 15 pisos d’habitatge públic municipal que va incloure al Pressupost

El grup municipal d’Igualada Som-hi (PSC - Comuns - Igualada Oberta) ha anunciat el primer pas per construir els pisos municipals de lloguer assequible que va aconseguir incloure al Pressupost d’aquest any 2020. L’Ajuntament ja ha adquirit una primera partida de 400.000 euros per a iniciar el projecte per a impulsar una promoció de 15 pisos. Es farà a través de la Promotora Igualadina Municipal d’Habitatge (PIMHA), durant les properes setmanes s’anunciarà la ubicació i també es podran veure les primeres imatges de com serà la promoció.

El regidor portaveu d’Igualada Som-hi, Jordi Cuadras, celebra que “gràcies a la nostra pressió i insistència a través del Pressupost, Igualada tornarà a construir habitatge públic municipal després de 8 anys sense fer-ho. A la ciutat hi ha una situació d’emergència habitacional davant l’increment del preu dels lloguers que hi ha hagut els darrers anys per la manca d’oferta i l’existència de molts pisos buits degradats. Des de l’administració cal posar totes les eines per a garantir el dret a la vivenda i les promocions d’habitatge públic són una eina que va en aquesta direcció i per això la vam lluitar fins que el govern va acceptar posar-la al Pressupost”.

El regidor d’Igualada Som-hi, Quim Roca, explica que “aquest és un pas endavant important però sabem que els reptes de l’habitatge de la ciutat passen, si o si, també per impulsar d’una vegada l’actualització del Pla Urbanístic del 1986, el POUM, aplicar sancions als pisos buits que estiguin bloquejats i augmentar els programes de rehabilitació de pisos buits per revertir la degradació de molts immobles i zones de la ciutat”. Igualada Som-hi recorda, en aquest sentit, que al mes de gener ja va aconseguir que el govern doblés la partida destinada a les ajudes de la rehabilitació d’habitatges fins a subvencionar en 10.000 euros les rehabilitacions.

La construcció d’habitatge públic municipal és un dels punts que Igualada Som-hi va aconseguir incloure al Pressupost 2020 tot condicionant el govern de JxCat en minoria. Jordi Cuadras recorda que “els 15 pisos d’habitatge públic municipal se sumen a la creació de la quarta escola bressol municipal a l’Ateneu i a la instal·lació de plaques fotovoltaiques als equipaments municipals per autoabastir-se amb energia neta i donar exemple en la lluita contra el canvi climàtic. Vam aconseguir condicionar fins a 1 milió d’euros amb polítiques d’esquerres i progressistes donant utilitat als nostres vots i sent conseqüents amb el que sempre hem dit: som una esquerra útil, constructiva i amb vocació de govern que no desaprofitem l’oportunitat de condicionar un govern en minoria amb polítiques que formen part del nostre model de ciutat”.


Tornar a la pàgina principal