Logo Igualada Som-hi

Igualada Som-hi alerta que calen polítiques socials urgents i denuncia que Manresa o Vilafranca estan sent molt més actives

El grup municipal d’Igualada Som-hi (PSC - Comuns - Igualada Oberta) exigeix al govern de la ciutat aplicar mesures socials urgents per donar resposta a la crisi derivada del Covid-19. La formació d’esquerres i progressista veu com altres ciutats del país estan impulsant importants paquets de mesures socials i l’Ajuntament d’Igualada no. Després que els regidors de la formació hagin estat els darrers dies visitant els diferents barris de la ciutat i escoltant les veïnes i veïns, alerten del risc de que la recuperació sigui a dues velocitats.

El regidor portaveu d’Igualada Som-hi, Jordi Cuadras, afirma que “no entenem a què està esperant el govern de la ciutat per concretar les polítiques socials que s’han d’impulsar. Fa dos mesos que vam demanar crear un Fons d’Emergència Social i Econòmic i fa un mes que es van convocar les taules de la reconstrucció. Vam demanar refer el Pressupost del 2020 per crear noves partides per les urgències socials i econòmiques. Han passat un munt de setmanes i no s’ha concretat cap política social extraodinària”.

Igualada Som-hi es mostra sorpresa pel fet que altres capitals de comarca estan actuant amb molta més celeritat que lgualada. L’Ajuntament de Manresa ja ha destinat 1 milió d’euros a la resposta social i econòmica i l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès ha aprovat un paquet d’1,2 milions d’euros, per exemple. També hi ha exemples a la Conca, on l’Ajuntament de Vilanova del Camí ja ha configurat un programa de xoc social de 615.000 euros.

La formació d’esquerres i progressista remarca que “no entenem què està passant. Ja hem demanat que la Taula Social de la reconstrucció treballi amb més celeritat i hem sol·licitat a la seva responsable, la tinent d’alcalde Carme Riera, que es reuneixi setmanalment enlloc de quinzenalment i que es comencin a concretar les mesures a acordar ”.

Jordi Cuadras explica que “en les visites que hem fet als barris de la ciutat per a conèixer la situació de moltes veïnes i veïns hi ha una enorme preocupació per la recuperació social i econòmica. D’aquesta crisi no en sortirem si no en sortim tots junts. La roda que fa funcionar la ciutat, ha de tornar a girar per a tothom. No pot ser que s’ignori una part important de la població d’Igualada i que passin les setmanes sense saber quin import ni quines accions es posaran en marxa”.

En l’àmbit cultural, Igualada Som-hi també ha rebut la inquietud de moltes entitats per quins seran els criteris i perquè se’ls bonifiqui la taxa d’assegurança que cobra l’Ajuntament per a compensar les activitats no fetes. La formació d’esquerres i progressista també avança que estarà molt pendent de com serà el desconfinament de la cultura perquè no sigui a dues velocitats: “Si el govern preveu adaptar l’Anòlia, l’European Balloon Festival i la Festa Major a l’actual situació, també volem que adapti a les mesures de seguretat sanitària les festes de barri que a l’estiu són protagonistes en molts punts de la ciutat i són espais de cohesió. No podem acceptar que hi hagi festes de primera divisió i festes de segona”.


Tornar a la pàgina principal