Logo Igualada Som-hi

Igualada Som-hi afirma que és urgent impulsar el projecte “Concilia” que proposa per la conciliació familiar i laboral pels alumnes en aïllament

Coincidint amb l’inici del curs escolar i davant l’aïllament que ja hi ha hagut d’alguns alumnes, Igualada Som-hi considera “urgent” que l’Ajuntament impulsi el projecte “Concilia” que la formació va proposar la setmana passada dins una bateria de 15 projectes per afavorir la recuperació. Igualada Som-hi troba del tot insuficient l’ajuda que es planteja la Generalitat per les famílies en situació vulnerable que tinguin fills que hagin de fer aïllament i considera que l’Ajuntament ha de fer un pas endavant i liderar un projecte per donar una resposta digna a les famílies que es trobin en aquesta situació.

El projecte “Concilia” que proposa Igualada Som-hi “és un Servei d’Atenció Domiciliària (SAD) destinat a facilitar el suport en el propi domicili per tal de tenir cura del nen o nena que ha de fer quarantena o aïllament domiciliari. Va dirigit a totes aquelles famílies on els membres de la llar en edat laboral es troben treballant en l’actualitat i tenen un menor que ha de fer aïllament domiciliari. Es facilitaria un servei d’atenció al domicili durant 14 dies amb un horari adaptat a la jornada laboral del nucli familiar. El personal que es desplaçaria al domicili aniria equipat dels equips de protecció individual tal i com indiquen els protocols de seguretat i com ja es fa, per exemple, en els casos de gent gran.


El regidor portaveu d’Igualada Som-hi, Jordi Cuadras, afirma que “demanem que l’Ajuntament faci una aposta contundent i s’anticipi en termes de conciliació. Especialment blindant la dona en el mercat laboral i vetlli i acompanyi a les famílies en la tornada a l’escola, posant a disposició de les famílies els serveis complementaris que siguin necessaris per tal de tenir cura dels menors en cas d’aïllament i minimitzi l’impacte en l’economia domèstica. El projecte “Concilia” que proposem afavoreix tot això i també permet crear nova ocupació en un sector com el de les cures”.


Cuadras recorda que “sempre hem dit que aquesta crisi no pot ser que la tornin a pagar les dones, cal que el feminisme estigui al centre. En cas de tenir cura d’un infant en aïllament obliga a que una persona de la llar demani un permís i, com acostuma a ser la persona que cobra menys, habitualment aquesta renúncia al mercat laboral per fer la tasca de cura recau en les dones. Ho hem d’evitar i hem d’aconseguir garantir que les dones no hagin de renunciar a la feina”.


Igualada Som-hi (PSC - Comuns - Igualada Som-hi) destaca que amb el programa “Concilia” s’aconsegueixen diversos objectius i per això en reclama el seu debat i el seu impuls al govern de la ciutat: facilita la conciliació laboral, familiar i personal, ofereix una atenció bàsica de cura, educativa i lúdico-social als menors en aïllament, evita la propagació de contagis i redueix les desigualtats en el mercat laboral , especialment en clau feminista. La formació d’esquerres i progressista ha destacat i agraït l’esforç de la comunitat educativa, l’administració, els alumnes i les famílies en la tornada a l’escola.Tornar a la pàgina principal