Logo Igualada Som-hi

Igualada Som-hi aconsegueix que el Ple aprovi la moció per impulsar el comerç malgrat el vot en contra de Junts

El grup municipal d’Igualada Som-hi (PSC - Igualada Oberta) ha aconseguit que la seva moció per impulsar el comerç d’Igualada hagi quedat aprovada al Ple de l’Ajuntament amb els vots a favor de tots els grups municipals excepte Junts per Igualada que hi ha votat en contra.

El cap de l’oposició, Jordi Cuadras, lamenta la posició del govern de Marc Castells i que no hagi donat suport al text que demanava impulsar polítiques per evitar més tancaments comercials a la ciutat: “Tenim una ciutat que se’ns està apagant i Junts fa com si sentís ploure. És més, vota en contra de la nostra proposta per impulsar el comerç d’Igualada, cosa que no entenem. Si hem portat aquesta moció al Ple és per el crit d’alerta en positiu perquè volem millorar la situació del comerç amb tot de propostes i demanem al govern que reaccioni”.

La moció que ha quedat aprovada, tot i el vot contrari del govern de Marc Castells, proposa tres grans accions per impulsar el comerç. La primera és renovar la planificació urbanística d’Igualada a través de la redacció d’un nou POUM que englobi tota la ciutat però amb el barri del Rec com a prioritat per generar nous usos en aquesta zona de la ciutat que encomanin un nou dinamisme al centre. La segona és un Pla de Xoc contra els tancaments comercials amb actuacions com la gestió del centre de la ciutat amb un Pla de Locals Buits, millores urbanístiques i accions de dinamització. I la tercera acció que proposa el grup socialista és crear una experiència de compra igualadina per atraure clients, formulada d’acord amb d’Igualada Comerç, i que inclogui una oferta global de comerç, gastronomia i oci.

Jordi Cuadras, explica que “davant un govern com el de Junts que vota en contra de la nostra proposta, creiem que cal obrir més que mai el debat sobre la situació del comerç. Posem propostes sobre de la taula i volem generar consensos amb voluntat propositiva, constructiva i útil per revertir l’actual situació del comerç perquè ens preocupa i ens ocupa per ajudar a fer d’Igualada una ciutat viva, comercial i amb activitat tots els dies de la setmana”.

Igualada Som-hi (PSC - Igualada Oberta) remarca que “només cal anar a altres ciutats mitjanes de Catalunya com Vilafranca, Vilanova i la Geltrú o Granollers per veure que són ciutats que no estan vivint el mateix que nosaltres. Si hi ha altres ciutats que van millor potser és que a Igualada alguna cosa no s’està fent bé i estem patint les conseqüències d’un govern cofoïsta que no és conscient d’aquesta realitat i no fa res per solucionar-la”. 


Tornar a la pàgina principal