Logo Igualada Som-hi

Igualada Som-hi aconsegueix que el Parlament aprovi començar les obres de les oficines del SOC al Passeig on ja ha gastat 130.000 euros de lloguer

La resolució que Igualada Som-hi va tramitar al Parlament de Catalunya per aconseguir que s’iniciïn les obres de les noves oficines del SOC, ha quedat aprovada. Els grups parlamentaris van debatre la qüestió a la Comissió del Departament d’Afers Socials i Treball i van validar la demanda d’Igualada Som-hi amb el vot favorable. La formació d’esquerres i progressista fa mesos que insisteix en que la Generalitat deixi de pagar pel lloguer d’un espai buit, a la planta baixa de l’edifici Cíclope del Passeig Verdaguer, i posi en marxa les obres per a fer-hi les oficines. De moment, la Generalitat ja s’ha gastat 130.000 euros en el lloguer que paga cada mes, des de fa dos anys, sense haver fet servir l’edifici.

El regidor portaveu d’Igualada Som-hi, Jordi Cuadras, celebra que la pressió que va fer Igualada Som-hi hagi pogut tenir un pronunciament del Parlament: “Vam entrar la petició al mes de desembre i finalment, ara s’ha pogut debatre i votar. Demanem al govern de la Generalitat i al conseller Chakir El Homrani que compleixi aquesta votació i posi en marxa, urgentment, les obres de les noves oficines del SOC. La comarca necessita aquestes noves dependències, ja que les de Vilanova del Camí es troben sense espai i afecten el servei i la dignitat dels usuaris i dels propis treballadors”.

Igualada Som-hi lamenta que aquest sigui un exemple més “el govern de la Generalitat no governa”. Cuadras pregunta “què hauríem pogut fer a Igualada i a l’Anoia si els 130.000 euros que el SOC ha destinat a pagar el lloguer d’un edifici buit s’haguéssin destinat a polítiques actives d’ocupació? Quanta gent se n’hagués pogut beneficiar? És una falta de respecte absoluta a tota la gent que té dificultats per a trobar una feina al nostre territori i per això ho vam denunciar al seu moment i estem pressionant perquè se solucioni”. La Generalitat està pagant 4.719 euros cada mes, des del març del 2018, pel lloguer de la planta baixa sense haver-la fet servir.

Per Igualada Som-hi (PSC - Comuns - Igualada Oberta), la ubicació de les oficines del SOC a l’edifici Cíclope del Passeig Verdaguer on abans hi havia Mobles la Fàbrica, serien un element afegit al revulsiu que ha de viure aquella zona els propers anys. Jordi Cuadras ha obert la mirada i ha explicat que “dins el nostre model de ciutat, creiem que la zona de la Masuca-Passeig pot esdevenir un futur punt de centralitat. Les oficines del SOC són un element més que, al costat del Mercat, els Jutjats, l’Hospital de Dia Sant Jordi, el residencial ViuB, el futur campus i residència universitària a l’antic Hospital i la projectada connexió de la Ronda Sud al Rec, faran consolidar tota una zona de serveis. Recordem que preveient tot això, al programa electoral d’Igualada Som-hi ja ens vam avançar amb la proposta d’instal·lar unes rampes mecàniques al primer tram del carrer Lleida per facilitar la mobilitat a peu amb el nord de la ciutat davant la necessitat que moltes ciutadanes i ciutadans tindran d’accedir-hi fàcilment”.


Tornar a la pàgina principal