Logo Igualada Som-hi

Igualada Som-hi abandera les polítiques d’esquerres i progressistes condicionant el Pressupost i evita el bloqueig de la ciutat

El grup municipal d’Igualada Som-hi (PSC - Comuns - Igualada Oberta) ha afrontat el debat del Pressupost 2020 d’aquesta setmana al Ple “conscients de l’enorme responsabilitat que té aquest document. I ho hem fet de manera responsable perquè Igualada Som-hi som alternativa de govern, som opció de govern i volem governar. Amb totes les mesures introduïdes al Pressupost de, passem a abanderar les polítiques d’esquerres i progressistes a l’Ajuntament i marquem quin seria el nostre model de ciutat si governéssim”.


El regidor portaveu de la formació, Jordi Cuadras, ha explicat que “hem aprofitat la minoria del govern per a fer avançar la ciutat i no per bloquejar-la. I nosaltres volem que la ciutat avanci des de l’esquerra, que avanci amb polítiques d’esquerres i progressistes al servei de la gent. Per això vam proposar al govern diferents punts per a ser introduïts al Pressupost perquè aquest pogués tramitar-se i no quedés bloquejat”. Cuadras afegeix que “des d’Igualada Som-hi estem convençuts que bloquejar el Pressupost no ens faria anar endavant, sinó que ens faria quedar aturats o, encara pitjor, anar enrere”.


Igualada Som-hi ha aconseguit que, a canvi d’introduir fins a un milió d’euros d’inversions en polítiques d’esquerres i progressistes al Pressupost en l’àmbit d’educació, habitatge i lluita contra el canvi climàtic, aquest pugui tramitar-se amb el seu vot d’abstenció. “Si estiguéssim al govern, el nostre Pressupost seria diferent perquè tenim un model de ciutat totalment diferent al del govern actual però estem a l’oposició i hem intentat influir al màxim”, ha afegit Jordi Cuadras.


La formació integrada per PSC, Comuns i el grup ciutadà Igualada Oberta destaca que “tots, absolutament tots els grups de l’oposició, hem intentat el mateix i hem participat de les rondes de negociacions que ha fet el govern amb tots. Tots els grups polítics han partit del mateix punt i tots volien aconseguir condicionar i facilitar la tramitació del Pressupost si aconseguien les seves demandes, tot i que ara alguns grups no recordin que es van oferir i intentin vendre el que no és”.


A proposta d’Igualada Som-hi, Igualada l’any que ve reactivarà la Promotora Municipal d’Habitatge PIMHA i la ciutat tornarà a construir habitatge públic municipal amb una promoció d’entre 10 i 15 pisos destinats a persones que tenen dificultats per accedir a una vivenda. També a proposta d’Igualada Som-hi, l’any que ve s’ampliarà l’oferta de places d’escoles bressol amb la creació d’una nova escola bressol municipal on ara hi ha l’escola bressol de l’Ateneu Igualadí. Més de 50 places d’educació pública dels 0 als 3 anys i un equipament com aquest al centre de la ciutat on ara no hi havia oferta pública. I també, a proposta d’Igualada Som-hi, la ciutat farà una aposta contundent per la lluita contra el canvi climàtic. L’Ajuntament apostarà per l’energia neta per abastir-se amb la instal·lació de plaques fotovoltaiques als edificis municipals. Inversions als barris i la creació del Servei Municipal de l’Aigua són altres mesures.


Al Ple, Jordi Cuadras ha destacat que “tot això ho aconseguim sense augmentar la pressió fiscal. Més serveis i contenció d'impostos. Sense pagar més impostos, les ciutadanes i ciutadans d'Igualada l'any que ve tindran més serveis”. Com en tot procés de negociació, hi ha aspectes que Igualada Som-hi ha aconseguit i altres que no: “Hem lluitat fins al final perquè poguéssin ser incorporats al Pressupost la tarifació social per accedir a les escoles bressol i les sancions als pisos buits. Els seguirem reclamant i treballant per aconseguir-los el més aviat possible perquè creiem que la ciutat ho necessita”.


El portaveu de la formació destaca que “aquestes polítiques són polítiques que segurament compartim amb altres grups de l’oposició i que en campanya electoral més d’un grup en vam parlar i ho celebrem. Però la campanya electoral s’ha acabat i sabem que on aquestes prioritats es converteixen en realitat és aquí, en aquest Ple amb els vots de tots i cadascun de nosaltres. I avui, en aquest ple, és amb els vots i l’esforç d’Igualada Som-hi que farem possible que, després de 8 anys, a Igualada hi tornin a haver polítiques d’esquerres i progressistes que formen part del nostre model de ciutat”. Jordi Cuadras ha remarcat que “Igualada Som-hi som l’esquerra progressista que fem polítiques d’esquerres i progressistes quan governem i també les fem quan som a l’oposició i tenim l’oportunitat i la capacitat de condicionar l’acció del govern tot aprofitant que es troba en minoria”.


Tornar a la pàgina principal