Logo Igualada Som-hi

Cuadras anuncia la renovació de les escales mecàniques impulsada amb l’acord de Pressupost i anticipa més mesures de mobilitat

El cap de l’oposició de l’Ajuntament d’Igualada, Jordi Cuadras, ha anunciat que ja han començat les obres per renovar les escales mecàniques del carrer de Sant Magí que connecten el barri del Poble Sec amb el centre de la ciutat. Es tracta d’una de les mesures que el grup municipal Igualada Som-hi (PSC - Igualada Oberta) va incloure dins l’acord de Pressupost amb el govern de Junts com una de les condicions per a tirar-los endavant.

Les obres de renovació de les escales mecàniques es faran durant els propers mesos en diverses fases i està previst que per la Festa Major ja hagin acabat. Jordi Cuadras destaca que “aquest projecte és un exemple de la política útil i en positiu que des del nostre grup fem a l’Ajuntament, tot incidint en l’acció de govern i arribant a acords quan aquests aporten solucions als problemes reals de la gent”. El cap de l’oposició denuncia que “els darrers anys hi ha hagut una desídia i un abandonament absolut del govern de Junts en garantir el correcte funcionament de les escales. Les contínues avaries impedient el dia a dia de molts veïns i veïns, per això va ser un dels projectes que vam posar com a condició per poder tramitar el Pressupost. Aquest estiu farà 22 anys de la seva inauguració i era urgent aquesta renovació que hem aconseguit”.

 

Ascensor de Fàtima

Des d’Igualada Som-hi (PSC - Igualada Oberta) ja han avançat que la propera infraestructura que es renovarà serà l’ascensor del Parc de Valldaura que comunica els barris de Set Camins i Fàtima. En aquest sentit, Cuadras ja ha avançat que pel Pressupost d’aquest anys 2024 s’ha pactat la seva renovació per acabar amb les constants avaries i donar un servei òptim als veïns i veïnes que necessiten la infraestructura pel seu dia a dia.

Igualada Som-hi remarca que “és un exemple de la política útil i en positiu que PSC i el grup ciutadà Igualada Oberta fem a l’Ajuntament tot proposant i fent possible projectes que fan millorar la vida de la gent. Som el primer grup de l’oposició però no ens limitem a dir que no a tot, sinó que si tenim l’oportunitat d’arribar a acords per beneficar la ciutadania com és amb la renovació d’aquestes infraestructures”.

 

Elevador i rampes nord-sud

Davant el fet que les persones que van amb cadira de rodes no puguin utilitzar les escales mecàniques, Jordi Cuadras manté la proposta que Igualada Som-hi va portar al seu programa electoral per instal·lar un elevador al carrer de Santiago Rossinyol, paral·lel al carrer Sant Magí. L’elevador comunicaria els carrers de Carme Verdaguer i la Salut tot salvant el desnivell nord-sud i resolent el problema de comunicació per les persones que van en cadira de rodes.

I l’altra proposta del programa electoral per garantir la mobilitat a peu nord-sud que té Igualada Som-hi són les rampes mecàniques que proposa instal·lar al carrer Lleida i l’avinguda Balmes. Una infraestructura que tenen altres ciutats com Granollers o Badalona i que la formació socialista proposa per Igualada pels veïns dels barris del Poble Sec, les Flors i Set Camins i resoldre, per sempre més, la comunicació amb el centre de la ciutat.

Cuadras remarca que “aquest és el nostre model de ciutat. Mentre no puguem ser al govern, no ens quedarem de braços plegats, sinó que des de l’oposició seguirem treballant per tenir una ciutat ben connectada on el desnivell nord-sud quedi resolt i on es garanteixi una mobilitat a peu còmode i segura per a tothom. Per això seguirem reclamant dur a terme aquestes propostes”.

 

 


Tornar a la pàgina principal