Logo Igualada Som-hi

Afrontem la incertesa

Comença un nou curs i està ple d’incerteses. L’estiu ha passat però el Covid-19 no ha desaparegut i les conseqüències socials i econòmiques de la pandèmia tampoc. Des de la política municipal hem d’afrontar aquesta incertesa amb decisions perquè l’administració pública sigui el coixí que faci possible que ningú quedi enrere. I ho volem fer amb responsabilitat i aconseguint arribar a acords entre diferents. Sempre hem defensat i defensem que la política ha de ser sinònim de solucions i no de problemes. I ara, més que mai, hem de ser capaços d’aportar certesa davant la incertesa.

Des d’Igualada Som-hi estem convençuts que de la crisi derivada del Covid-19 en sortirem més forts si som capaços d’afrontar les tres transicions que hi ha en marxa a nivell global: la digital, la climàtica i la feminista. Per això, seguint el nostre model de ciutat, durant aquests curs farem propostes concretes de cada un dels àmbits per a convertir aquesta crisi en una oportunitat per a generar oportunitats i ocupació. A Igualada plou sobre mullat: és la tercera crisi que encadenem sense haver resolt les anteriors. La del tèxtil del 2000 i la financera del 2008 ens han afeblit. Cal que amb la del Covid-19 capgirem aquesta inèrcia històrica i guanyem un futur millor.

Fa temps que sentim a parlar de la revolució 4.0 i de l’impacte de les noves tecnologies al nostre dia a dia i al món empresarial. La pandèmia que vivim ha posat aquest repte sobre de la taula de manera inequívoca i fa necessari l’impuls definitiu de la digitalització. Durant aquestes setmanes hem descobert què vol dir tenir una ciutat amb els comerços i empreses tancades. Sabem que aquest no és el futur que volem per Igualada, així que cal entomar polítiques de fons, i no només pal·liatives, perquè la digitalització no vulgui dir perdre l’activitat econòmica que tenim més a prop, sinó que vulgui dir reforçar-la.

La lluita contra el canvi climàtic està l’agenda de totes les administracions, també ha de formar part de l’Ajuntament d’Igualada tot aplicant els Objectius de Desenvolupament Sostenible marcats per la ONU. No només estem parlant del repte de fer un planteta més sostenible, sinó que també ens hi juguem el repte de fer una reconversió verda de l’economia que generi més feina. Es calcula que es crearan 300.000 nous llocs de treball a l’Estat en aquest àmbit. Quants en podem impulsar al nostre territori? I quantes accions en la mobilitat i consum d’energia podem adoptar per lluitar contra l’emergència climàtica?

Qui ha pagat totes les crisis que fins ara ha viscut Igualada han sigut, de manera majoritària, les dones. De fet, en aquests moments, un 60% de les persones sense feina a la nostra ciutat són dones. No pot ser. Per això cal que el feminisme estigui al centre de la planificació de la sortida d’aquesta crisi. Des de l’Ajuntament s’han de revertir aquestes dades i impulsar totes les polítiques que fomentin la igualtat: serveis públics, bonificacions, conciliació, formació,... cal erradicar, definitivament, la desigualtat entre dones i homes i lluitar per la cohesió social en tots els àmbits.

Sortirem d’aquesta crisi si l’afrontem amb una recuperació digital, verda i feminista. Aquests són, precisament, els objectius del Fons Europeu de Recuperació amb una quantitat de milions d’euros històrica que es distribuirà als diferents estats de la Unió Europea. Cal que siguem capaços de plantejar quins projectes d’àmbit local poden formar part d’aquests programa i accedir a aquests fons. I això voldrà dir arribar a acords entre forces que pensem diferent. Nosaltres hi estem disposats i en això treballarem. O fem això o estarem desaprofitant una gran oportunitat. I la nostra ciutat no està en condicions de desaprofitar-ne cap. Comencem el nou curs polític amb aquest objectiu tot treballant amb esperança al servei d’Igualada i la seva gent.



Jordi Cuadras

Regidor portaveu d’Igualada Som-hi (PSC - Comuns - Igualada Oberta)





Tornar a la pàgina principal